telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse stedentrip Berlijn, Van der Valk Hotel

vanaf € 129,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! U verblijft tijdens deze stedentrip in het Van der Valk Hotel Berlijn.

 • Nergens voordeliger
 • Stadsrondrit voormalig West-Berlijn
 • Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Reist u samen met een ander gezelschap? Dan adviseren wij u 1 boeking voor het hele gezelschap te maken, zodat u in hetzelfde hotel zult verblijven.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Berlijn, Van der Valk Hotel

Donderdag: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken (niet inbegrepen). Daarna beginnen we aan onze reis. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond aankomen.

Vrijdag: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Zaterdag: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit (zie Pluspakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd (niet inclusief).

Zondag: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.nl.

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg, Berlijn

Dit hotel ligt aan de zuidrand van Berlijn en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad en sauna. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, satelliet-televisie, telefoon, minibar, kluisje en de meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis.

Duitsland, tsjechië, Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland en Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald. In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon. In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland en Hongarije en Oostenrijk. In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland.Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Hongarije vanwege het chloorgehalte.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland 

Taal:
Duits is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk, Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië. Daarnaast wordt er Duits, Pools en Romani gesproken. Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.De prijzen in Tsjechië en Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland. De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.


 

Reisverhaal Ilona

Vandaag teruggekomen van de vier daagse reis naar Berlijn. Het was mijn eerste keer met bolderman,ik heb genoten onze chauffeur floris was ook helemaal top! De volgende keer boek ik weet via jullie !

Reisverhaal Michel

4 dagen berlijn heerlijke mooien dagen met onze busschefeur henny, echt indrukwekend. Vooral onze ronleider gerit. Wat een geweldige rondleider was die man. Ook het hotel havel lodge .echt een aanrader

Reisverhaal Sonja

was berlijn van 4 dag was leuk

4-daagse stedentrip Berlijn, Van der Valk Hotel

174 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
175 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 9,1
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:04:30 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch