8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ierland, een land met adembenemende natuur met ruige, onherbergzame streken, indrukwekkende kusten en legendarische helden. Dat alles omgeven door een sfeer van geheimzinnigheid en romantiek. Een mysterieus land waar de bevolking nog leeft met vele mythen en legenden, die al eeuwenlang doorverteld worden. De Ieren zelf? Zij maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag. Finbarr, Liam of Patrick heten ze. De mannen met viool, blikken fluitje of trommel, die een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pub. Ze zingen hun pubsongs en ballades, met verhalen uit lang vervlogen tijden. De bezoekers zingen en klappen. Het kan niet missen, we zijn in Ierland! Op deze vlieg-busreis Hoogtepunten van Ierland volgen wij een groot deel van de Wild Atlantic Way, Ierlands eerste maar daarnaast ook 's werelds langste kustroute. Ga mee en ontdek Ierland tijdens deze schitterende reis!

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Inclusief 20 kg ruim- en 10 kg handbagage
 • Verblijf in 3* en 4* hotels
 • Excursie Ring of Kerry
 • Bezoek Bunratty Castle & Folk park
 • Bezoek aan The Burren (UNESCO Werelderfgoed)
 • Spectaculaire Cliffs of Moher
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland

Woensdag: Amsterdam - Cork - Cobh - Ballyvourney

U vliegt van Amsterdam naar Cork met Aer Lingus. Nadat uw reisleid(st)er u welkom heeft geheten, brengen we een bezoek aan de stad Cork, gelegen aan de rivier The Lee en bekend om haar mooie centrum met de overdekte Old English Market. Daarna rijden we naar de havenplaats Cobh, het vertrekpunt van zo'n 2,5 miljoen emigranten naar Amerika. De Titanic scheepte hier nog 123 Ierse passagiers in, voordat zij aan haar onfortuinlijke reis naar Amerika begon. 's Middags rijden we naar Ballyvourney, waar we drie nachten zullen verblijven.

Donderdag: Gougane Barra, Bantry Bay en Kenmare

We rijden door een glooiend heuvellandschap naar de Gaeltacht van Gougane Barra. U kunt hier het St. Finbarr's kerkje en de ruïnes van een 18e eeuws klooster bezoeken. Na een kopje koffie (niet inclusief) bij Breeda in Cronin's café vervolgen we onze weg naar de baai van Bantry. Met de Harbour Queen kunt u naar Garinish Island varen om van de prachtige subtropische tuinen te genieten. Vanaf de boot zien we misschien wel zeehonden, die hier veelvuldig voorkomen. Na lunchtijd rijden we via de indrukwekkende 'tunnelroad' naar Kenmare, een kleurrijk en druk marktstadje. 's Avonds kunt u een prachtige, wervelende Ierse voorstelling met dans en muziek bijwonen, de zogenaamde Celtic Steps.

Vrijdag: Iveragh schiereiland en Ring of Kerry

Na het ontbijt staat de Ring of Kerry op ons programma, een indrukwekkende route over het Iveragh schiereiland met adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de altijd bruisende Atlantische Oceaan. Onderweg kunt u deelnemen aan een bezoek aan een schaapherder, die ons laat zien hoe hij met zijn bordercollies zijn schapen bijeendrijft. We vervolgen onze route en vanaf de 250 meter hoge Coomakistapas kijken we uit over de Kenmare Bay met zijn vele verspreid liggende eilandjes. Via het toeristenplaatsje Sneem rijden we naar Ladies View voor een adembenemend panorama over de Killarney Lakes. Onze weg voert verder door een eeuwenoud, natuurlijk eikenwoud, waarna we aankomen in Killarney. Hier staan de paardenkoetsjes klaar om u mee te nemen op een tocht door het Nationale Park (niet inclusief). De koetsiers brengen u naar Ross Castle, een fotogenieke 14e eeuwse burcht bovenop een rots aan de oever van Lough Leane. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Ballyvourney - Bunratty Castle & Folk park - Ennis/Limenick

We vertrekken uit Ballyvourney en rijden via Limerick naar Bunratty Castle & Folk park, dat u kunt bezoeken. Het 15e eeuws kasteel is met de grootste zorg gerestaureerd en heeft een middeleeuws interieur. Het openluchtmuseum ligt in het park van het kasteel. Hier vindt u een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e eeuw. U ziet boerderijen, vissershutten, een schooltje, een doktershuis, winkeltjes, een pub en mensen in authentieke kostuums. Naast het kasteel staat één van de beroemdste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Aan het eind van de middag gaan we verder naar Ennis of Limerick, waar we twee nachten verblijven.

Zondag: The Burren en Cliffs of Moher (UNESCO Global Geopark)

's Morgens rijden we door het bijzondere maanlandschap van The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een enorm groot kalksteengebied, waar tussen de vele spleten en spelonken zo'n 130 verschillende soorten bloemen en planten groeien. Geen wonder dat dit natuurgebied is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via de mooie kustroute langs Galway Bay bereiken we de spectaculaire Cliffs of Moher, een 8 kilometer lange klifkust die zo’n 200 meter loodrecht uit de Atlantische Oceaan oprijst. U krijgt ruim de tijd om van dit prachtige natuurgebied te genieten. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Ennis - Connemara NP - Kylemore Abbey - omgeving Westport

We rijden naar één van de mooiste, onherbergzame streken van Ierland, het Connemara National Park. Midden in deze woeste natuur woonde ooit Dan O'Hara. Zijn achter-achterkleinzoon Martin brengt ons met de Marconitram naar Dan's Cottage hoog in de heuvels, waar ons een magnifiek uitzicht over uitgestrekte veengebieden wacht. Onder het genot van een glaasje Poiteen verhaalt Martin over de goede oude tijd. 's Middags kunt u Kylemore Abbey bezoeken, ooit gebouwd als kasteel. Later is het overgenomen door de Benedictijnse nonnen uit Ieper, die er een klooster van maakten en er een meisjeskostschool begonnen. De oude abdij ligt aan de oever van een meer en is bijzonder fotogeniek. Ook de Victoriaanse, ommuurde tuinen en het neogotische kerkje in deze prachtige omgeving, zijn een bezoek waard. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Westport, waar we één nacht blijven.

Dinsdag: Omgeving Westport - Galway - Athlone - Dublin

We verlaten de omgeving van Westport en rijden naar Galway, de gezelligste stad van Ierland. U kunt een kijkje nemen in de prachtige St. Nicolaas kathedraal en genieten van het oude centrum, waar straatmuzikanten de mooiste ballades ten gehore brengen. Indien de tijd het toe laat rijden we in de middag langs Athlone. Vanaf het middeleeuwse kasteel hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Shannon. Tegen het einde van de dag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Dublin.

Woensdag: Dublin - Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we richting Dublin waar we een interessante stadsrondrit maken. We zien o.a. Trinity College, de Guinness bierbrouwerij, St. Patricks Kathedraal, the Garden of Remembrance, O'Connelstreet en de vele 18e eeuwse Georgiaanse huizen. Daarna heeft u vrije tijd om zelf de sfeer van deze bruisende stad op te snuiven. U kunt een wandeling maken door historisch Dublin en een bezoek brengen aan o.a. Temple Bar, het Nationaal Museum, Grafton Street en het standbeeld van Molly Mallone. Na de middag rijden we naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Amsterdam. Aan het eind van de dag zijn we terug op Nederlandse bodem, ons hart voor altijd verpand aan dit prachtige land!

Landkaart: Hoogtepunten van Ierland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Hoogtepunten van Ierland

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Aer Lingus.

Vluchttijden zijn lokale tijden en blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. In de reispapieren staan de definitieve vluchttijden en vluchtnummers vermelden.  Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Bestemming Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta: 
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond. 

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal: 
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ingrid

Hoogtepunten Ierland
Dublin

Reisverhaal Ellen

Foto 1:
Deze foto is gemaakt vanuit de bus onderweg van Kylemore Abbey naar hotel Breaffy House in Westport. Doordat de zon precies boven de wolk staat wordt deze in zijn geheel geprojecteerd op de berg. Dit was de laatste Ierland reis van 2023. Aan de kleuren te zien begint het al enigszins herfst te worden.
 
Foto 2:
Sneemriver in Sneem, in de Ring of Kerry.

Reisverhaal Emmy

Mijn dochter en ik hebben genoten van de 8 daagse reis de hoogtepunten van Ierland.
Deze foto mag volgens mij niet ontbreken bij de foto’s die u al online heeft staan bij deze reis
en ook deze foto is aardig voor de toekomstige Ierland reiziger om thuis alvast te ontcijferen wat hier staat.

Reisverhaal Anneke

Woensdag teruggekomen van 8 dagen Ierland. Wat een prachtige en intensieve reis! Leuke groep mensen mee. Het weer was zoals je mag verwachten in Ierland.

Reisverhaal Hélène

Plaats St. Finbarr's kerkje Gougane Barra. 
Zo prachtig daar....woorden zijn hierbij overbodig....

Ring of Kerry:
Na bezoek aan schaapherder met uitleg over trainen bijeendrijven schapen door bordercollies draaide ik me om en zag dit prachtige beeld van het landschap.

Reisverhaal Wil

Wij hebben genoten van onze 8 daagse vlieg/bus rondreis door Ierland. Heel veel gezien van het land en veel leuke weetjes gehoord van onze reisleider Anton.

Reisverhaal Hans

Reisverhaal Marieke

1e Foto is gemaakt bij de Cliffs of Moher
2e Foto is gemaakt bij Gaeltacht van Gougane Barra 
3e Foto is de Kylemore Abbey
4e Foto is het St Finsbarr's Kerkje bij Gaeltacht van Gougane Barra

Reisverhaal Albert en Wiep

Schitterende reis gehad, 8 dagen langs de hoogtepunten van Ierland, bezocht met zonnig weer. Een aanrader voor iedere natuurliefhebber, die houdt van ruwe en robuuste natuurlijke landschappen.

Foto 1: Klippen van Moher tijdens de 8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland
Foto 2: Kylemore Abbey tijdens de 8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland
Foto 3: Camus-knockadav tijdens de 8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland

Reisverhaal Marianne

Eindelijk !!! Een reis naar Ierland stond al heel lang boven aan mn wishlist .Maar hoe pak je zo iets aan als leek wat reizen betreft .Na veel onderzoek op internet kwam ik er niet meer uit ,teveel info is ook niet goed .Totdat mijn man thuis kwam ,die had een collega horen vertellen over Bolderman reizen en die collega heeft al jaren zeer goeie ervaringen ! Niks mooier als mond tot mond reclame ,dus hup internet op en hoe blij wordt je dan ,als je vind wat je al heel lang zoekt ,bij bolderman ! Na overleg met mn vriendin de andere dag meteen geboekt .Ondertussen alweer een paar dagen thuis ,maar wat hebben wij genoten van de hoogtepunten van Ierland ! Geheel verzorgt ,hoe makkelijk is dat ! We kijken nu al uit naar een volgende reis ,Bolderman bedankt ,ik kan een wens van mn lijstje schrappen ! (8daagse rondreis hoogtepunten van Ierland )

Reisverhaal Harriët

Ik met een vriendin de vlieg-/busreis Hoogtepunten van Ierland gemaakt. We hebben acht dagen genoten. De excursies waren zonder uitzondering prachtig. Een groot compliment voor de chauffeur die af en toe al zijn stuurmanskunsten moest inzetten. De bustochten waren niet saai omdat de tochten door mooie landschappen voerden en er regelmatig werd gestopt voor koffie of een fotomoment. Onderweg kregen we van Jenny, de reisleidster veel informatie over de plaats van bestemming de geschiedenis van het land. Ze deed dit op een zeer onderhoudende manier. Door haar humor en haar betrokkenheid bij de groep zorgde ze voor een uitstekende sfeer. Kortom, een fantastische reis! Van deze reis heb ik veel foto’s gemaakt. Een paar hiervan wil ik graag delen.

Foto 1: cliffs of Moher
Foto 2: schaapskudde tocht Ring of Kerry
Foto 3: subtropische tuin Garnish Island
Foto 4: uitzicht op Cobh
Foto 5: zeehonden voor Garnish Island

Reisverhaal Cees en Nel

Op deze mooie rondreis heel veel mooie foto’s gemaakt, waarvan deze de mooiste zijn.

Cliff’s van Moher.
The Burren; 186 vanuit de bus gemaakt. Prachtig geologisch kalk gebied.
Connemara NP - Kylemore e/o -. Voor mij het mooiste gedeelte van de reis.

Inderdaad prachtige hoogtepunten

Reisverhaal Ineke

Bijgaande foto is genomen vanaf de kust bij Caherdaniel in Ierland en het laat heel goed zien hoe grillig en ruig de natuur is. Zowel het weer als het landschap. Puur genieten! Vooral omdat het ondanks het donkere weer heel helder was en volgens onze gids zou daar meestal mistig of heiig zijn. 
 

Reisverhaal Marijke

Bijgaand mijn foto's van de reis Hoogtepunten van Ierland

Reisverhaal Tonny

Afgelopen week een geweldige reis gehad met Bolderman Excursiereizen. Onze waanzinnige gezellige reisleidster Jenny en buschauffeur Martin en John hebben ons de mooiste plekjes in Ierland laten zien. Iedereen super bedankt voor de prachtige reis.

Reisverhaal Trudy

Wow Ierland zo gaaf, wat een prachtig land. Afgelopen week een 8 daagse toer gemaakt. Geweldig, we troffen het enorm met onze reisleidster Jenny.....wat vertelde ze veel en wat weet ze veel van dit land zeg. Elke dag vrolijk en mooie verhalen, daar staat of valt je hele reisje toch mee. Ook over de chauffeurs hadden we geen klagen. Echt een top toer gehad, zeker aan te bevelen. Het weer zat ook erg mee. Over de hotels waren we ook tevreden. Alleen het eerste hotel net buiten Dublin was erg gedateerd....

Reisverhaal Wil en Piet

Een korte beschrijving van de reis.
Deze reis bracht ons langs prachtige plaatsen. Tuinen zo mooi aangelegd met bomen en planten, die wij nog nooit hadden gezien.
De Cliffs of Moher waren is de mist, zodat het zicht van bovenaf grijs was. Later, met een boot, over de Atlantische Oceaan langs de cliffs gevaren, zeer indrukwekkend en een pracht aan zeevogels.
Gedurende de reis heeft de reisleidster in overleg met ons, een lied ingestudeerd. Dit lied hebben wij de laatste avond ten gehore gebracht in de Temple Bar in Dublin.
De volgende dag, alweer de laatste dag (Jammer!!) hebben wij het lied nogmaals ten gehore gebracht op het plein bij het standbeeld van Molly Malone. Uiteraard was dit het lied over Molly Malone.
 
Wij hebben van een hele mooie reis genoten onder leiding van Jenny en de chauffeur.
 
Hartelijk dank.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:52:35 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch