8-daagse voorjaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

Bolderman Excursiereizen brengt u tijdens deze voorjaarsreis naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis en ook de Macochakloof met zijn 138 meter hoge wanden is een bezoek zeker waard. Interessante steden zoals Olomouc en Kroměříž staan tevens op het programma. Onze standplaats is het plaatsje Čejkovice, gelegen in de wijngaard van Tsjechië, waar wij logeren op een zeer bijzondere historische locatie: het kasteel van Čejkovice! Een middeleeuwse vesting, die de bakermat vormde voor de wijnbouw in deze regio en de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteelhotel verblijven wij op basis van light all-inclusive; goed verzorgd en met veel leuke extra's. Boek deze onvergetelijke voorjaarsreis naar Bijzonder Moravië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf in een kasteelhotel
  • Verzorging light all-inclusive met leuke extra's
  • Excursie Pernštejn
  • Excursie Bratislava
  • Excursie Punkva grot
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan bijzonder Moravië light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Duitsland - Pernštejn - Čejkovice

Na het ontbijt steken we de grens met Tsjechië over. Eenmaal aangekomen in de zuidoostelijke regio Moravië kunt u een bezoek brengen aan één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn ziet er uit als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Aansluitend vervolgen we onze route naar onze standplaats Čejkovice. Nadat we ingecheckt zijn in ons kasteelhotel gaan we aan tafel voor het diner. 's Avonds kunt u deelnemen aan een interessante rondleiding door het hotel, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de mysterieuze Orde van Tempeliers. 

Maandag: Moravische Karst en Macochakloof

De Moravische Karst, Moravsky Kras, staat vandaag op ons programma. We maken een prachtige natuurtocht door deze heuvelachtige en dichtbeboste streek, die ten noorden van Brno ligt. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Centrum van de regio is de ‘rotsmolen’ Skalni Mlyn, van waar prachtige wandelroutes beginnen. Vanaf hier kunt u ook te voet, of met een treintje naar de Punkva-grotten. Hier kunt u, onder leiding van een gids, een wandeling maken door de schitterende ondergrondse wereld langs immense stalactieten en stalagmieten, en een boottocht maken over de ondergrondse rivier. Vanaf de entree kunt u ook de kabelbaan nemen naar een uniek natuurfenomeen: de Macochakloof. Deze kloof is ontstaan toen het dak van de grot instorte. Van bovenaf heeft u een schitterend uitzicht in de kloof (excursie grot en kloof niet inclusief). We raden u aan deze dag goede wandelschoenen aan te trekken. Na het diner kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Čejkovice onder leiding van een gids. De vele lokale wijnboeren stallen hun producten uit voor hun huizen en wijnkelders en laten u proeven van hun wijnen.

Dinsdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Woensdag: Vrije dag of Bratislava (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u, als u het Pluspakket geboekt heeft, mee naar de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uit torende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. In de loop van de middag keren we terug naar Čejkovice. 's Avonds staat er een ridderdiner op het programma. Geniet van een heerlijk Bourgondisch diner met muzikale omlijsting en waan uzelf even een Tempelier!

Donderdag: Lednice

's Morgens rijden wij naar het zuiden van Moravië ook wel dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute gaat door de bossen en parkachtige landschappen langs 19e eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Via een mooie route rijden we terug naar Čejkovice. De middag is ter vrije besteding. 

Vrijdag: Čejkovice - Duitsland (of West-Tsjechië)

Tegen de middag nemen we afscheid van Čejkovice en rijden via een mooie route naar Duitsland of het westen van Tsjechië naar ons overnachtingshotel. 

Zaterdag: Duitsland (of West-Tsjechië) - Nederland

Na het ontbijt volgt de laatste etappe van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Bijzonder Moravië light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Kasteelhotel Zámek, Čejkovice

Het historische kasteelhotel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en beschikt over een receptie, bar, restaurant, wijnkelder en binnenplaats met terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De kamers bevinden zich op de eerste etage. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van light all-inclusive.

Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting, in wat later Čejkovice werd, ter bescherming van de handelswegen. De Tempeliers brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting van Čejkovice, later een kasteel, vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In het kasteel werd in 1998 een hotel geopend. U waant u zich even een Tempelier uit de Middeleeuwen!

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:08:46 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch