telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse winterreis Schotland

Bolderman excursiereizen neemt u deze winter mee naar Schotland. Het land staat bekend om zijn burchten, kastelen en een ruig afwisselend landschap met langgerekte bergruggen en rijke historische steden. Verder kent u Schotland van de vele (soms wereldberoemde) whiskystokerijen, waar deze edele drank al eeuwen volgens oud familierecept wordt gebrouwen, en de geruite kilts. Gedurende deze reis laten we u de mooiste plekjes zien, genieten we van de ruige ongerepte natuur en gaan we o.a. naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Edinburgh staat bekend als 'the Old Town & the New Town' en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een indrukwekkende winterreis die u niet snel zult vergeten!

Nu € 25,- korting p.p.! Gebruik actiecode WINTER25 in stap 3 van uw boeking! (niet geldig i.c.m. andere kortingen en op reeds geboekte reizen)

 • Excursie Cairngorms National Park
 • Bezoek Edinburgh
 • Bezoek Dundee en St. Andrews
 • Rit door Glen Coe
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Schotland

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier stappen wij op de ferry, die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden wij naar Midden-Engeland voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Engeland - Gretna Green - Blairgowrie

Vandaag vervolgen wij onze reis naar Schotland. Via de Engelse autowegen rijden wij langs Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. Onderweg in Gretna Green bezoeken wij de Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld, waarboven de dorpssmid vele Engelse huwelijken heeft voltrokken. Daarna vervolgen wij onze weg naar ons hotel in Blairgowrie, waar wij 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Cairngorms National Park

Op het programma staat vandaag Cairngorms National Park, gelegen in de Schotse hooglanden. Het Cairngorms National Park is het grootste en tevens ruigste nationale park van Groot-Brittannië. Het is een bergachtig gebied met een deels toendra-achtig landschap, bossen en de meeste van 's lands hoogste bergen. De Cairn Gorm (1245 meter hoog) is er één van. Hier heeft u de mogelijkheid om met een kabelspoortreintje naar boven te gaan (ca. £ 13,90 p.p.). U vindt hier ook het populaire stadje Aviemore, waar jaarlijks vele toeristen komen.

Dinsdag: Edinburgh

Na het ontbijt rijden wij naar de hoofdstad van Schotland: Edinburgh. U heeft de mogelijkheid om in Edinburgh musea te bezoeken, naar het Edinburgh Castle te gaan of een wandeling te maken op de Royal Mile. Er zijn talloze pubs te vinden en in de verschillende grote winkelstraten komt u alle bekende winkelketens tegen. In de straten die erachter verscholen liggen, zijn de winkels die Edinburgh uniek maken. Het historische centrum, dat ook wel bekend staat als 'the Old Town & the New Town' staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de dag keren wij terug naar ons hotel.

Woensdag: Dundee en St. Andrews

Vandaag brengen we een bezoek aan Dundee, de op drie na grootste stad van Schotland. Deze Schotse stad stond vroeger vooral bekend om jam, jute en journalistiek. Hierdoor is het één van de welvarendste steden in Schotland geworden. Dundee is door UNESCO aangewezen als City of Design en staat tegenwoordig bekend om innovatie, design en architectuur. U heeft hier de mogelijkheid om het Captain Scott's Antarctic ship te verkennen. We vervolgen onze weg naar St. Andrews, deze stad biedt panoramische vergezichten over de Noordzee en staat bekend om zijn historische universiteit, middeleeuwse straten, prachtige traditionele gebouwen en wereldberoemde golfbanen.

Donderdag: Fort William

We rijden vandaag via de mooie plaatsjes Crieff en Glencoe naar Fort William, waarbij we door de indrukwekkende vallei Glen Coe, met een bijzondere geschiedenis, rijden. Fort William is een klein stadje in het raadsgebied Highland en één van de populairste toeristische bestemmingen in de Schotse Hooglanden. Dit komt met name door de nabij gelegen hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, en het vertrekpunt van de stroomtrein The Jacobite. Via het mooie dorpje Pitlochry rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Blairgowrie - Midden-Engeland

Na het ontbijt vertrekken we naar de Schots-Engelse grens. Via een mooie route door Engeland bereiken wij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar wij tegen de avond aankomen.

Zaterdag: Midden-Engeland - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze reis. We rijden terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier heeft u de mogelijkheid om te genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), alvorens u huiswaarts keert via één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Angus Hotel, Blairgowrie

Dit familiehotel ligt in het graafschap Perthshire, nabij de rivier Ericht. Het hotel heeft een restaurant, bar, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en koffie-/theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse winterreis Schotland

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:02:21 | 0,9 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch