8-daagse winterreis Schotland

Bolderman Excursiereizen neemt u deze winter mee naar Schotland. Het land staat bekend om zijn burchten, kastelen en een ruig afwisselend landschap met langgerekte bergruggen en rijke historische steden. Verder kent u Schotland van de vele (soms wereldberoemde) whiskystokerijen, waar deze edele drank al eeuwen volgens oud familierecept wordt gebrouwen, en de geruite kilts. Gedurende deze reis laten we u de mooiste plekjes zien, genieten we van de ruige ongerepte natuur en gaan we o.a. naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Edinburgh staat bekend als 'the Old Town & the New Town' en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een indrukwekkende winterreis die u niet snel zult vergeten!

  • Excursie Trossachs
  • Bezoek Edinburgh
  • Excursie Glencoe en Fort William
  • Bezoek Inveraray
  • Bezoek Oban
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Schotland

Zaterdag: Nederland - Newcastle

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden wij richting de bekende Zaanse Schans, een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan. In de loop van de middag rijden wij naar IJmuiden, waar wij inschepen op de ferry naar Newcastle. ‘s Avonds geniet u van het dinerbuffet aan boord, gevolgd door de overnachting.

Zondag: Newcastle - Falkirkwheel - Arrochar

Wanneer u wakker wordt is de Engelse kust al in zicht. Na het ontbijt aan boord volgt de ontscheping. Via een mooie route passeren we de grens tussen Engeland en Schotland. We brengen vandaag een bezoek aan het Falkirkwheel, een draaiende scheepslift, genoemd naar de nabijgelegen stad Falkirk in Centraal-Schotland. De lift verbindt het Forth and Clyde Canal met het Union Canal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. We vervolgen onze route naar ons hotel in Arrochar, waar wij vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Loch Lomond, Trossachs en Loch Katrine

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Loch Lomond. Tijdens de rit langs dit meer ziet u de bergen steeds hoger worden en de natuur steeds ruiger. Dan bereiken we het natuurgebied de Trossachs, bekend om de vele wandelroutes. We vervolgen onze weg naar Loch Katrine, waar u ’s middags - bij voldoende deelname - een boottocht kunt maken met het schip de Lady of the Lake en de prachtige omgeving op uw gemak kunt bewonderen. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan een whiskydistilleerderij, waar u een rondleiding kunt krijgen om alles te weten te komen over het stoken van whisky.

Dinsdag: Glencoe en Fort William

Vandaag staat een prachtige rondrit op het programma naar het ongeëvenaarde landschap van Rannoch Moor en de Glencoe-pas. We stoppen bij het National Nature Reserve, waar u meer te weten kunt komen over de opmerkelijke geschiedenis van Glencoe en de wilde dieren die er leven. Ook zult u erachter komen waarom dit gebied werd gekozen als het decor voor vele films, waaronder Braveheart, Rob Roy en Skyfall. Aansluitend rijden wij verder naar Fort William, de plaats die in de schaduw ligt van de Ben Navis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. De berg is 1300 meter hoog, maar door het ontbreken van een echte top lijkt de Ben Navis bedrieglijk laag. De plaats Fort William is schitterend gelegen aan de oevers van Loch Linnhe. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Edinburgh

Eén van de hoogtepunten van deze reis is de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, waar we na het ontbijt naar toe gaan. De stad wordt door haar ligging op zeven heuvels ook wel 'het Athene van het Noorden' genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien het middeleeuwse centrum, de Royal Mile, het kasteel en Princes Street Gardens. U krijgt ook de gelegenheid te winkelen of iets te drinken in een gezellige pub. Aan het eind van de middag vertrekken we uit Edinburgh en rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Inveraray en Oban

Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid de stad te verkennen. In Inveraray Jail kunt u bijvoorbeeld zien hoe het leven er in een 19e eeuwse gevangenis aan toe ging. Met zijn goed bewaard gebleven gevangenis en rechtszaalcomplex is een bezoek de moeite waard. We vervolgen onze route naar de oudste en populairste stad in de westelijke Hooglanden, Oban, bekend als de ‘Seafood Capital of Scotland’ met zijn opmerkelijke aantal bekroonde restaurants. Een bezoek aan de gezellige vis­sershaven en de fraaie McCaig’s Tower raden wij u zeker aan.

Vrijdag: Arrochar - Newcastle

Wij vertrekken vandaag weer uit Arrochar en rijden via een mooie route richting de kust. Onderweg houden wij nog een pauze bij de Kelpies en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. We vervolgen onze reis naar Newcastle, waar wij inschepen op de ferry naar IJmuiden. Aan boord kunt u weer genieten van het dinerbuffet, gevolgd door de overnachting.

Zaterdag: Newcastle - Nederland

‘s Morgens komen wij weer aan in Nederland. Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping in de haven van IJmuiden. Aansluitend keert u via het uitstapschema weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Loch Long Hotel, Arrochar

Dit typsich Schotse hotel ligt nabij Loch Long, aan de monding van Loin Water. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar, restaurant en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten. en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in de openbare ruimtes.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:16:58 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch