10 dagen Het Prinsdom Andorra

vanaf € 559,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Prinsdom Andorra is één van de ministaatjes in Europa midden in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het is buitengewoon trots op zijn onafhankelijkheid en de officiële taal is het Catalaans. De geschiedenis van het dwerg- en bergstaatje is buitengewoon interessant. Pas in het jaar 1993 werd Andorra onafhankelijk verklaard en in dat jaar werden ook de eerste democratische verkiezingen gehouden. Daarvoor was het ministaatje Andorra in handen van de Spaanse bisschop van La Seu d’Urgell en de Franse Graaf van Foix. Dichte bossen op de berghellingen worden doorkruist door heldere bergriviertjes en er leven vele wilde dieren. Andorra bestaat uit drie valleien, te weten het dal van de Valira del Norte, het dal van de Valira del Orient en het dal van de Gran Valira, waar de bergstromen samenkomen. De authentieke kleine stadjes die tussen de machtige bergtoppen ingeklemd liggen en de prachtige natuur vormen het decor van deze reis. Ga mee met deze indrukwekkende excursiereis naar Andorra met Bolderman!

  • 4* hotel in La Massana
  • Natuurtocht Andorra
  • Bezoek Os de Civís
  • Excursie Engolasters meer
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het Prinsdom Andorra

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap begint onze reis en rijden we met diverse stops naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Andorra

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar het zuiden door het afwisselende Franse landschap. Rijdend door de woeste en ruige bergwereld van de Pyreneeën bereiken we het ministaatje Andorra, waar we aan het eind van de middag arriveren bij ons hotel in La Massana.

Maandag: Natuurtocht Andorra

Vandaag maken we kennis met het ministaatje Andorra. Tijdens deze tocht zien we de mooiste plekjes van het ministaatje, met haar bergdorpen en prachtige natuur. Een must voor een ieder die Andorra bezoekt. We rijden o.a. naar de Coll de la Botella, waar u een schitterend uitzicht heeft over de lager gelegen valleien en stoppen we bij de bron van de eeuwige jeugd voor een slokje magisch water. Vanaf vandaag staat de tijd voor u stil! Na de lunchstop in Ordino rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dinsdag: La Seu d’Urgell en Os de Civís in Spanje (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar het Spaanse bisschopsstadje La Seu d’Urgell, een kleine charmante stad met een middel­eeuws centrum dat een bezoek zeker waard is. Dit stadje is verbonden met Andorra, omdat de bisschop van La Seu d'Urgell één van de co-prinsen van het land is. Vandaag is het marktdag. U kunt op uw gemak rondkijken en de specialiteiten van de regio proeven en bewonderen. Bezienswaardig is verder de 12e eeuwse Romaanse kathedraal met het beeld van Santa Maria d’Urgell. Aansluitend vervolgen we onze route naar het Spaanse Os de Civís. In dit plaatsje, dat alleen via Andorra te bereiken is, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Het romantische dorpje is dan ook idyllisch gelegen. We gebruiken hier een Catalaanse lunch (zie Pluspakket). Na de lunch lopen we, met de gasten die goed ter been zijn, nog door het dorpje (zie Pluspakket). Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.  

Woensdag: Vrije dag of het Engolasters meer (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag zelf iets ondernemen of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het Engolasters meer. We gaan bergopwaarts naar het Engolasters meer op 1.800 meter hoogte, het is het enige meer in Andorra dat per bus bereikbaar is. We maken een tussenstop bij de kleine Romaanse kerk van San Miguel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de hoofdstad. We vervolgen onze weg voor een bezoek aan het Nationaal Automobielmuseum. Dit museum biedt een overzicht van hoe voertuigen zijn veranderd door de tijd heen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag

Deze dag heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht indelen. Geniet in La Massana van de imposante bergwereld of maak een mooie wandeling. De keuze is aan u!

Vrijdag: Middagtocht Andorra la Vella

De ochtend kunt u zelf indelen. 's Middags rijden we weer naar Andorra la Vella, waar u tijd heeft om nogmaals op eigen gelegenheid rond te kijken en te winkelen in het hart van dit belastingparadijs. In de gezellige winkeltjes vindt u een overvloed aan taxfree artikelen. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell en Roc del Quer

We bezoeken vandaag de Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell, de belangrijkste kerk en beschermheilige van Andorra. Ook vanwege haar bijzondere architectuur is deze basiliek het bezichtigen waard. We vervolgen onze weg naar het uitzichtpunt Roc del Quer met een prachtig panoramisch uitzicht. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Zondag: Andorra - Midden-Frankrijk

We nemen afscheid van Andorra en rijden via de Pyreneeën en de Franse autowegen naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Midden-Frankrijk - Nederland

Via de Franse en Belgische snelwegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huis­waarts.

Landkaart: Het Prinsdom Andorra

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Sant Gothard, La Massana

Hotel Sant Gothard ligt in de Arinsal-vallei, dicht bij de skigebieden van Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis. Het hotel biedt een seizoensgebonden buitenzwembad. Gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een televisie en hebben een eigen badkamer met een bad, een douche en toiletartikelen.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Reisverhaal Harma

Tijdens onze wandeling van La Massana naar de hoofdstad Andorra la vella.
Prachtige natuur in dit mini staatje.

Reisverhaal Ingrid

Onder bijlage heb ik verschillende foto's opgeslagen. Wij hebben een geweldige vakantie gehad in Andorra. Bergtoppen en prachtige natuur. foto's van de plaats Coll d"Ordino. Boomwortels in La Massana hier ook heerlijk kunnen wandelen en de Pyreneeën. In een woord GEWELDIG!

Reisverhaal Myriam

Een mooie reis naar Andorra gemaakt. Gezellige groep en topchauffeur/reisleider John.

Reisverhaal Lobke

Gisteren thuisgekomen van de prachtige 10 daagse reis Prinsdom van Andorra. Ik heb genoten!We hadden een hele gezellige groep, een goede chauffeur en een prima hotel in Andorra. Andorra is werkelijk een heel mooi land, de excursies die we hebben ondernomen waren ook zeer de moeite waard. Hierbij enkele foto's.

Reisverhaal Sylvia

Nog maar net een weekje terug van mijn vakantie in Andorra echt genoten

Reisverhaal Piet

Klein overizcht van 10 dagen Prisdom Andorra

Reisverhaal Ton en Nellie

Sinds 1991 reizen wij met jullie organisatie, een of meerdere keren per jaar.
Na vele stedenreizen waren we een beetje verzadigd van basilieken, burchten, kastelen en ruïnes.
Wat was Andorra een verademing!!
Een heel gevarieerde natuur: bergtoppen ,kloven, valleien,  watervallen en daarin talloze vrijlopende  en vliegende dieren.
Wat hebben wij genoten, ook dankzij de voortreffelijke chauffeur Hans Meerts en gids Diny

Reisverhaal Sjaan

Andorra wat een mooi land klein maar zo mooi aanrader

Reisverhaal Frits

Wat een mooi reis was dat. We waren er nog nooit geweest dus alles was nieuw voor ons.
Een geweldige chauffeur, mooi hotel, goed eten, maar vooral wat een prachtige natuur.
We hebben heel veel gezien, waaronder de "blote" man waar ik een foto van heb gemaakt.

Reisverhaal Marion en Flip

De foto's zijn gemaakt tijdens onze 10-daagse reis naar "Het Prinsendom Andorra" 

Foto 1: Blik op de kerk Sant Esteve in de hoofdstad Andorra de la Vella.
Foto 2: Ook in de hoofdstad heb je oude Romaanse bruggen: dit is Pont de La Tosca.
Foto 3. Straatje in het kleine plaatsje Pal.
Foto 4.: ook in Pal gemaakt. Naar wie kijkt deze man eigenlijk? 

Reisverhaal P.J. Frankhuizen

Op een busreis naar Andorra heb ik wat foto's gemaakt. 
Niet alleen waren wij onder de indruk van de natuur,maar ook de kleine dorpjes met hun prachtige kerkjes en de kunst hierin. 
Ik heb hier in de foto,s geprobeerd om een overzichtje te maken van deze bijzondere reis. 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:32:17 | 0,09 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch