telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Noorse fjorden en Noordkaap - MSC Preziosa

Bolderman Excursiereizen neemt u, samen met de rederij MSC, mee op een schitterende cruise naar het hoge noorden. De Noorse fjorden zijn één van de meest overweldigende landschappen ter wereld en zijn het resultaat van immense oerkrachten tijdens de laatste ijstijden. Een cruise naar de Noorse fjorden en de Noordkaap is de ideale manier om alle hoogtepunten van Noorwegen met een luxe cruiseschip te ontdekken. Tussen zee en bergen ontdekt u natuurlandschappen van een adembenemende schoonheid en steden met de typische folklore en geschiedenis van de Scandinavische landen. U bevindt zich middenin een spectaculair panorama met een mengeling van wilde kusten, steile pieken en stille fjorden. Deze schitterende cruise wordt uitgevoerd met de MSC Preziosa, een luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken.

  • Cruisen door de Aurlandsfjord
  • Bezoek Flåm
  • Bezoek Trondheim
  • Optionele excursie Noordkaap
  • Bezoek Tromsø
Deze cruise vertrekt vanuit Hamburg. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 95,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. 
Op vertrekdatum 1 en 12 juli is de route iets afwijkend.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noorse Fjorden en Noordkaap

Dag 1: Hamburg (vertrek 22.00 uur)

Vertrek uit Hamburg ca. 22.00 uur. Arriveert u op tijd, dan kunt u Hamburg nog op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Hamburg, gelegen tussen de Noord- en Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen, die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad echt wilt proeven ga dan naar Speicherstadt. Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Ålesund (aankomst 10.00 vertrek 20.00 uur)

Een bezoek aan Ålesund staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad herbouwd in de Art Nouveau-stijl. De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen, die de plaats echt uniek maken. Als u van deze stijl houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Jugendstilsenteret, het nationale Art Nouveau-centrum. U kunt het centrum van Ålesund van bovenuit bewonderen door het beklimmen van de 418 tredes, die leiden naar de panoramische hoogtes van de berg Aksla, met uitzicht op de eilanden die het dorpje omringen en op de Sunnmøre Alpen. U kunt ook de Sukkertoppen, ofwel de suikertop, beklimmen vanuit Hessa, vlakbij de haven waar de MSC Preziosa voor anker gaat. Om de traditionele architectuur te bekijken, kunt u naar het eiland Godøya gaan waar u een bezoek kunt brengen aan Alnes. Het is een schilderachtig vissersdorpje erg dicht bij het strand, waar op de binnenplaatsen lokaal handwerk en etenswaren op de binnenplaatsen worden verkocht. 

Dag 4: Varen op zee

Vandaag zetten we koers in noordelijke richting en kunt u opnieuw een dag genieten van alle faciliteiten op het schip.

Dag 5 en 6: Honningsvåg (aankomst 13.00 uur vertrek 02.00 uur)

De kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors - en het meest noordelijke stuk land op het Europese continent, zal elke reiziger imponeren. Als het schip voor anker gaat in Honningsvåg zult u zien dat de lucht, waar voortdurend prachtige iriserende wolken te zien zijn en waar de zon 24 uur per dag schijnt van midden mei tot en met juli, de meest ontzagwekkende bezienswaardigheid is. U zult niet kunnen ontkennen dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor 'het einde van de aarde'. Om de geest en levenswijze van de vissers die in deze extreme omstandigheden leven beter te begrijpen, kunt u een bezoek brengen aan het Honningsvåg-museum: naast een tentoonstelling van alledaagse voorwerpen, vindt u er ook een expositie die vertelt over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op deze gebieden. Natuurlijk heeft u hier ook de mogelijkheid om een excursie naar de Noordkaap te boeken.

Dag 6: Tromsø (aankomst 12.30 vertrek 21.00 uur)

We vertrekken vannacht om 2.00 uur uit Honningsvåg en varen weer in zuidelijke richting naar Tromsø. Het mooiste gebouw in Tromsø is ongetwijfeld de IJszeekathedraal, gebouwd in 1965. De driehoekige prismavorm met glazen mozaïeken weerspiegelt het landschap van dit afgelegen gebied van Noorwegen. In Tromsø kunt u ook het grootste complex van houten gebouwen ten noorden van Trondheim bezoeken, dat slechts vier kilometer van de haven ligt, in het centrum van Tromsø. Maar ook Polaria is zeker een bezoek waard. In dit arctisch aquarium kunt u tweemaal per dag het voeden van de sociale en rustige baardrobben meemaken en tevens de grote verscheidenheid aan vissoorten bewonderen die in de Barentszzee en op Spitsbergen leven. Wilt u liever genieten van de prachtige omgeving? Ga dan met de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van de berg boven Storsteinen. Zo geniet u op 420 meter hoogte van het uitzicht over de stad en de prachtige omgeving.

Dag 7: Varen op zee

We varen weer naar het zuiden richting Ålesund. U heeft een hele dag om te relaxen en te genieten aan boord.

Dag 8: Trondheim (aankomst 10.00 vertrek 19.00 uur)

Trondheim - in 997 gesticht door de Noorse Olaf I, de Viking die voorstander was van de Noorse bekering tot het Christendom - was meer dan tweehonderd jaar de hoofdstad van het land en dankt haar naam aan het fjord aan de oevers van waaruit het ontstond. U kunt de overblijfselen van het middeleeuwse stadscentrum bekijken en het bruisende studentenleven observeren. De indrukwekkende Nidarosdomen (Nidaros kathedraal) dateert uit de 12e eeuw en was in de middeleeuwen een bedevaartsoord. Het is een imposant gotisch gebouw van grijsblauwe stenen met een voorgevel die tot in detail versierd is. Het wordt aan beide kanten “bewaakt” wordt door trotse klokkentorens. Wat we vandaag zien is het resultaat van zorgvuldig restauratiewerk dat honderd jaar duurde en in 1970 werd voltooid. De Gamle Bybro (de oude stadsbrug), ook de poort van geluk genoemd, werd gebouwd om de burcht van Kristiansten toegankelijk te maken. Het staat op een heuvel van waaruit u ook een prachtig uitzicht op de omgeving heeft. 

Dag 9: Molde (aankomst 07.00 vertrek 14.00 uur)

Molde is de dichtstbevolkte stad in Noorwegen, die u kunt bezoeken tijdens deze cruise met MSC Preziosa. Wanneer u aankomt in het stadscentrum, kunt u een bezoek brengen aan het Romsdalmuseum waar een model te zien is van een deel van de stad van vóór de Tweede Wereldoorlog en waarin 35 gebouwen werden gebouwd daterend van de 16e tot 19e eeuw. U kunt hier zelf bepalen of Noorwegen veel of weinig is veranderd. Vanuit Molde leidt een wandelpad via het natuurlijke landschap naar het panoramische uitkijkpunt van Varden (407 meter boven zeespiegel) van waaruit u de hele stad en het mooie Romsdalsfjord kunt zien. Vanaf Varden hebt u een compleet uitzicht op alle 222 bergtoppen, die het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw en die dit gebied tot beschermd UNESCO-werelderfgoed hebben gemaakt.

Dag 10: Flåm (aankomst 8.00 vertrek 19.00 uur)

Om Flåm te bereiken zal de MSC Preziosa door de Sognefjord, de langste van de honderden Noorse fjorden, en de Aurlandsfjord varen. De Sognefjord is ca. 204 kilometer lang en 1308 meter diep en heeft aan weerszijden steile wanden en (met sneeuw bedekte) toppen. Flåm is een heerlijke plek om te vertoeven. Er zijn hier geen stoplichten, maar in het dorp heerst een rustige, landelijke sfeer. U kunt hier een treinrit met de Flåmbaan maken of wandelen door het dorpje en de prachtige omgeving. Bekijk het houten kerkje en de traditionele boerderijen waar geitost (bruine geitenkaas) wordt gemaakt. De Aurlandsfjord, waaraan Flåm ligt, is net als de Sognefjord omgeven door steile wanden, waardoor een indrukwekkend panorama ontstaat.

Dag 11: Varen op zee

Vandaag zetten we terugreis naar Duitsland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op MSC Preziosa.

Dag 12: Hamburg (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Hamburg om ca. 7.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

MSC Preziosa

Het ecologische schip MSC Preziosa is een modern mediterraan meesterwerk. De klassieke inrichting en het gedetailleerde vakmanschap van dit schip omvat een echt stenen plein en spectaculaire pronkstukken zoals de statige Swarovski-kristallen trap en een betoverende 'infinity pool' (landschapszwembad). 

De hutten op de MSC Preziosa zijn ruim en met luxe meubilair ingericht. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot zes personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een interactieve tv, telefoon, minibar en kluisje.

Aan boord kunt u genieten van MSC Aurea Spa, met schoonheids- en wellnessbehandelingen, en de exclusieve luxe MSC Yacht Club, een schip in een schip concept bestaande uit exclusieve suites, butlerservice, speciale voorzieningen en privédekken. U heeft exclusief toegang tot vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse, zoals een volwaardig casino en een theater zo groot als op Broadway. Ontdek diensten die uitsluitend aangeboden worden op de MSC Preziosa, zoals de smaakvolle Eataly slowfoodkeuken, het Galaxy restaurant en zijn open keuken, het zonnedek met spabehandelingen, een disco met panoramaview en de Tiki bar voor kinderen en tieners. Aan de wal worden verschillende interessante excursies aangeboden, die u tijdens de cruise kunt reserveren.


 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:32:21 | 0,41 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch