telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Bayerischer Wald

Met deze kerstreis willen wij u kennis laten maken met de streek Oberpfälzer Jura. Dit gebied is gelegen in Zuid-Duitsland en is een bijzondere Duitse cultuurstreek, met steden als bijvoorbeeld Regensburg en Nürnberg. Deze steden zijn in de kerstperiode bijzonder sfeervol en gezellig en daarmee een toegevoegde waarde aan deze kerstreis. U verblijft tijdens deze reis in het Hotel Zur Post, in het leuke plaatsje Velburg. Dit traditionele familiehotel heeft een restaurant, een echte Beierse bar en is voorzien van een lift. De kamers zijn ruim en hebben een badkamer met bad of douche en toilet en televisie.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

22 december: Nederland - Velburg

Vanaf uw opstappunt brengen wij u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we Duitsland binnen en met diverse stops bereiken we in de namiddag ons hotel in het plaatsje Velburg. Hier worden we met een welkomstdrankje hartelijk ontvangen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Regensburg

Na een wat later ontbijt brengen we u vandaag naar de stad Regensburg. Deze stad is prachtig aan de rivier de Donau gelegen en heeft een rijke historie. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse steden. We rijden naar de omgeving van de oude binnenstad, van waaruit u deze stad op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Het oude centrum heeft in de adventperiode een bijzondere uitstraling. Veel van de bezienswaardigheden behoren tot het wereldcultuurerfgoed. Natuurlijk kunt u ook een bezoek aan de gezellige kerstmarkt brengen. Indien u een bezoek brengt aan het paleis Thurn und Taxis, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van speciale Bayerische gerechten (niet inclusief). Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel

24 december: Nürnberg

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijden we naar de stad Nürnberg. Hier wordt de bekendste kerstmarkt van Duitsland gehouden. In de straatjes van de stad zijn vele kraampjes opgezet waar kerstartikelen en heerlijke versnaperingen worden aangeboden. Op het podium voor de Frauenkirche is iedere dag een programma. Gemiddeld treden hier in de kerstperiode ca. 70 kinderkoren op, maar ook dansgroepen en Alpenhoornblazers. Het programma verschilt per dag. 's Avonds wordt er in het hotel een 3-gangen diner geserveerd. Na het diner is er de mogelijkheid om een mis bij te wonen in de kerk van Velburg. Aansluitend krijgen we in het hotel nog een glaasje Glühwein aangeboden.

25 december 1e kerstdag: Panoramatocht Beieren

Vandaag maken we een mooie panoramatocht door een deel van Beieren. Vanavond wordt er in het restaurant een feestelijk 5-gangen kerstdiner geserveerd. Aansluitend kunt u in de bar nog wat gezellig samenzijn.

26 december 2e kerstdag: Velburg

Na het ontbijt maken we een wandeling door Velburg, met als middelpunt van het dorp de kerk St. Johannnes der Täufer. Aansluitend brengen we een bezoek aan de druipsteengrotten van Velburg (entree ca. € 5,- p.p.). Onder leiding van een gids maken we een rondgang door het grottencomplex. Bij slecht weer organiseert uw chauffeur een alternatief programma. Na het diner maken we een avondwandeling, compleet met fakkels. Onderweg houden we een stop om een glas Glühwein te drinken. Het is geen lange wandeling, dus voor iedereen is deelname mogelijk.

27 december: Velburg - Nederland

We nemen na een paar fantastische dagen afscheid van ons hotel en rijden over de Duitse autowegen, met verschillende stops, terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen naar het uitstappunt wordt teruggebracht, krijgt u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Zur Post, Velburg

Dit typisch Beierse hotel ligt in het centrum van Velburg. Het bestaat uit een hoofdgebouw, een naastgelegen bijgebouw en het traditionele Gästehaus Hänsl & Gretel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, 2 liften (niet in het Gästehaus) en sauna. Alle kamers zijn in Beierse stijl ingericht en zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet en televisie. Wifi in de receptie is gratis, in de kamers tegen betaling.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:56:34 | 0,21 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch