telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

vanaf € 489,-

Normandië heeft prachtige brede zandstranden en een licht glooiend heuvellandschap, terwijl Bretagne ruige rotskusten en langs baaien verscholen dorpjes en strandjes biedt. Beide streken hebben een eigen verleden, dat tot uitdrukking komt in de prehistorische rechtopstaande stenen in Bretagne en rijzige Romaanse kerken in Normandië. In de vroege ochtend van 6 juni 1944 landt een leger, voornamelijk samengesteld uit Amerikanen, Engelsen en Canadezen, op de kust van Normandië: D-Day is begonnen. Er zijn aan de kust en in het binnenland nog talrijke monumenten die herinneren aan de zware strijd. Ook maakt u kennis met een aantal bezienswaardigheden van deze streek, zoals het kloosterstadje Mont Saint-Michel en de beroemde abdijrots net voor de kust, waar de Middeleeuwen weer tot leven komen. Boek deze 8-daagse najaarsreis voordelig en vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek aan Mont Saint-Michel
 • Excursie invasiestranden en Memorial Caen
 • Bezoek Fougères
 • Bezoek Cap Fréhel
 • Excursie Cancale en St. Malo
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

Maandag: Nederland - Pontorson

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend vertrekken we naar Frankrijk met diverse stops op de route. We komen aan het begin van de avond aan in ons hotel in Pontorson.

Dinsdag: Middagtocht Mont Saint-Michel

's Morgens bent u vrij en kunt u Pon­torson verkennen. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Mont Saint-Michel. Dit prachtige kloosterstadje, dat alleen voor voetgangers toegankelijk is, is gebouwd op een rotseiland en het getijden-eiland wordt bij hoog water geheel door de zee omringd. Aan de Bretonse kust is het verschil tussen eb en vloed rond de 13 meter. Mont Saint-Michel is per smalle brug altijd bereikbaar.

Woensdag: Fougères

In de loop van de ochtend brengen we u naar het mooie plaatsje Fougères. De stad dankt zijn bekendheid aan het indrukwekkende kasteel met zijn 13 torens. Oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, maar in 1166 verwoest door de Engelsen. Daarna is het slot weer opgebouwd en steeds verder uitgebreid. Het is nu één van de mooiste kastelen van Europa. U kunt op eigen gelegenheid lunchen in Fougères. 's Middags gaan we naar de prachtige, even buiten Fougères gelegen, tuinen van het Parc Floral de Haute Bretagne. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Invasiestranden

6 juni 1944, D-day, de invasie is begonnen. Bij Pointe du Hoc vechten de Rangers zich langs ladders en touwen naar boven en bezetten uiteindelijk deze rotspunt. Bij Colleville-sur-Mer, nabij St. Laurent, bezoeken we de Amerikaanse militaire begraafplaats en staan stil bij de vele gevallenen voor onze vrijheid. Dan bezoeken we Arromanches, waar direct na de invasie een kunstmatige haven voor bevoorrading van de troepen werd aangelegd. Hier bevindt zich ook het invasiemuseum, waar de maquette van de haven te zien is. Natuurlijk brengen we u ook naar St.-Mère-Église, waar de parachutisten van de 82e en de 101e Airborne divisies geland zijn. Soldaat Steel hangt nog steeds aan de kerktoren! Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar ons hotel in Pontorson.

Vrijdag: Memorial in Caen en Bayeux

De stad Caen heeft tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar geleden. 75% van de stad was na de bevrijding door de geallieerden verwoest. Nu is de stad weer prachtig opgebouwd. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Memorial, het museum van de vrede. Onder leiding van een gids ziet u een indrukwekkende tentoonstelling over de invasie in Normandië (niet inclusief). ’s Middags brengen we u naar Bayeux, waar u de beroemde tapisserie kunt bewonderen. Het enorme geborduurde doek, een Gobelin, is 70 meter lang en 50 cm hoog. Het verbeeldt de slag om Hastings in 1066, waar Willem de Veroveraar voet aan wal zette. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Pontorson.

Zaterdag: Dinan en Cap Fréhel

Na het ontbijt rijden we naar het ves­tingstadje Dinan, één van de mooiste oude stadjes van Bretagne, dat door Victor Hugo een 'zwaluwnest’ werd genoemd vanwege de bouw van de stad op het plateau van een heuvel. Dinan bestaat uit 2 delen: een deel aan het haventje en een deel ommuurd en op het plateau gelegen. De mooiste straat is de Tour d'Horloge, waar prachtige vakwerkhuisjes en het belfort van Dinan het straatbeeld vormen. We vervolgen onze route en rijden naar Cap Fréhel, een 70 meter boven zee uitstekende rots en één van de mooiste uitzichtpunten aan de Bretonse kust.

Zondag: Cancale en St. Malo

Na het ontbijt gaan we naar het vissersplaatsje Cancale. Deze plaats staat bekend om de oesters, één van de hoofdgerechten van de Bretonse keuken. Vervolgens brengen we een bezoek aan één van de oudste steden van Bretagne, St. Malo. De oude binnenstad is ommuurd en vanaf de stadsmuren is het uitzicht over de stad en de kust prachtig. Aansluitend rijden we weer naar ons hotel terug.

Maandag: Pontorson - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we met diverse stops terug naar ons centrale overstappunt in Ne­derland, waar we de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij u chauffeur). Tot slot keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Hans Noortman

Na een schitterende week met veel afwisselende momenten, een prima hotel en de uitstekende chauffeur Jan houden we een fijne herinnering aan de reis over.

3* Hotel Ariane, Pontorson

Het hotel ligt aan de rand van het plaatsje Pontorson en beschikt over een restaurant, bar, zonneterras, wellnessruimte (tegen betaling) en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:32:44 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch