telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaars-actiereis Istrië, Opatija Riviera

Op het schiereiland Istrië, dat deels tot Slovenië en deels tot Kroatië behoort, ligt onze bestemming Opatija, aan de voet van de 1400 meter hoge berg Ucka. Opatija is vanwege de beschutte ligging en de nabijheid van de zee een geliefd vakantie- en kuuroord. Opatija ligt aan de zogeheten bloemenrivièra. Deze naam is natuurlijk niet toevallig. Dit deel van de kust is bekend om de uitbundige weelde aan subtropische bloemen en planten. Een schilderachtige bebouwing strekt zich uit over een lengte van 4 kilometer langs de Adriatische Zee. Men kan er heerlijk wandelen over de in totaal 12 kilometer lange wandelpromenade. Tevens kunt u vanuit Opatija boottochten maken naar de voor de kust liggende eilanden Krk en Cres. Het afwisselende excursieprogramma tijdens ons verblijf in Istrië zorgt ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt, met als hoogtepunten ongetwijfeld het bezoek aan de wereldberoemde druipsteengrotten van Postojna en de Plitvice meren.

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaars-actiereis Istrië, Opatija

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen bereikt u ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. We rijden langs Köln en Frankfurt naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Opatija Riviera

Vandaag rijden we naar onze vakantiebestemming. Al snel bereiken we Oostenrijk, waarna we de route via Salzburg en de Tauernautobahn kiezen. Dat betekent een prachtige bergroute en we passeren bekende steden als Spittal, Villach en Klagenfurt. Nog een klein stukje door Slovenië, waarna we aan het begin van de avond in Opatija Riviera arriveren.

Dag 3: Middagtocht Mošćenice (zie Bolderman Pluspakket)

Na de middag vertrekken we om de nabije omgeving te bekijken. We zien het mooie plaatsje Lovran met haar vele laurierheesters en brengen een bezoek aan het oude Mošćenice , een meer dan 1000 jaar oud stadje, gebouwd om piraterij tegen te gaan. Hoog op de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de eilanden van de Kvarnerbocht. In Mošćenice krijgen we een rondleiding o.l.v. een gids (zie Pluspakket)

Dag 4: Vrije dag of excursie Plitvice meren (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag is een vrije dag of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar de Plitvice meren. We vertrekken direct na het ontbijt en komen rond het middaguur aan. Overweldigend is het zicht op de azuurblauwe meren, die op verschillende hoogtes liggen en met elkaar verbonden zijn door talloze watervallen. Het geheel wordt omgeven door het intense groen van bossen en struiken. Vergeet vandaag uw camera dus niet en trekt u goede wandelschoenen aan!

Dag 5: Vrije dag of excursie grotten van Postojna (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt de dag in Opatija zelf indelen of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar Postojna. Hier bevindt zich de Postojna Jama, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa. Het is zó groot dat een gedeelte van de onderaardse weg per treintje wordt afgelegd. Een gids vertelt onderweg over alle wetenswaardigheden die bij dit fascinerende natuurverschijnsel horen. Onderweg stoppen we om te voet de mooiste druipsteenvormen te bekijken. Trekt u vandaag goede wandelschoenen aan en neem een vest of trui mee, want in de grotten heerst een constante temperatuur van circa 10 graden.

Dag 6: Middagtocht Krk (zie Bolderman Pluspakket)

Na de middag rijden we via Rijeka over de Titobrug naar het 38 kilometer lange eiland Krk. We zien o.a. de pittoreske plaatsjes Malinska, Krk en Vrbnik, waar we een wijnkelder bezoeken en de lunch gebruiken.

Dag 7: Opatija Riviera - Zuid-Duitsland

Het is tijd om de terugreis te aanvaarden. Na afscheid te hebben genomen van Opatija Riviera rijden we via Ljubljana door de Karawankentunnel Oostenrijk binnen. Vervolgens over de Tauernautobahn richting Salzburg, waar we de grens oversteken met Duitsland. Aan het eind van de middag komen we bij ons hotel aan voor diner en overnachting.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we het laatste traject naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

8-daagse najaars-actiereis Istrië, Opatija Riviera

16 reizigers bevelen deze reis aan
8,9 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9,2
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 9,1
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:07:34 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch