telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

Tijdens deze reis laten wij u kennismaken met de meest besproken muziekstad van de wereld: Wenen. Het zijn dan ook de wereldberoemde componisten Strauss en Mozart die met hun bekende lichtklassieke muziek de stad naam hebben gegeven. Samen met de historische gebouwen uit het voormalige keizerrijk geven zij een mooi beeld van de rijkdom van de stad. Op één van de avonden heeft u natuurlijk de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert bij te wonen. We gaan ook de omgeving van Wenen verkennen, zoals het Wienerwald en het Donaudal (de Wachau). Hotel Steinberger is ons standplaatshotel, dat beschikt over een receptie, meerdere eetzalen, bar, lift, binnenzwembad en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en telefoon. Een prachtige reis om deze indrukwekkende stad en haar omgeving goed te leren kennen!

 • Bezoek Wenen o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Donaudal
 • Optionele boottocht Donau
 • Excursie Wienerwald
 • Optioneel Strauss-Mozart concert
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

We brengen u met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau - Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar de stad Passau. Hier heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aansluitend rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach.

Dag 3: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen, de stad met vele bezienswaardigheden. Allereerst brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, de zomerresidentie van de Habsburgers. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. U kunt het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers tijdens een rondwandeling bezichtigen. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd. ‘s Middags maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater.

Dag 4: Donaudal (Wachau), Krems en boottocht (optioneel)

Vandaag rijden we via een prachtige route door het Donaudal, met zijn fraaie hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte wijnbouwterrassen, naar het schilderachtige oude stadje Krems, het centrum van de wijnhandel. Bezienswaardig zijn o.a. de Steiner Tor, het Raadhuis, de barokke Bürgerspitalkirche en de gezellige winkelstraat, de Untere Landstrasse. ‘s Middags heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Donau en te genieten van de schitterende omgeving. ‘s Avonds kunt u een Strauss-Mozart concert bijwonen in Wenen (niet inclusief).

Dag 5: Wienerwald

Na het ontbijt rijden we door het 'wunderschöne' Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Deze 'groene long' is de meest noordelijke uitloper van de Alpen. Met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, proeft u de sfeer van de romantiek van weleer.

Dag 6: Wenen

Vandaag brengt uw chauffeur u naar de binnenstad van Wenen. U kunt de dag verder zelf invullen. Een bezoek brengen aan één van de vele musea, het concertgebouw of het Prater met zijn beroemde reuzenrad behoort tot de mogelijkheden. Maar ook flaneren in de beroemde Mariahilfer Strasse of ergens van een Wiener Melange mit Sachertorte genieten, behoort tot de mogelijkheden.

Dag 7: Altlengbach - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we afscheid nemen van Altlengbach en rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse wegen naar Nederland terug. Indien de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze reis langs de Rijn. Op ons centrale overstappunt heeft u de gelegenheid om van een goed verzorgd afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met de servicelijn weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellnessruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

31 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
33 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:10:55 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch