5-daagse autovakantie Drenthe

Met deze goed verzorgde autovakantie gaat u naar de mooie provincie Drenthe. Vanuit Hotel De Bonte Wever in Assen kunt u gemakkelijk verschillende provincies in Noord-Nederland gaan ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Friese steden Dokkum en Bolsward of de veelzijdige stad Groningen. Als u in Drenthe bent, moet u natuurlijk ook de hunebedden gezien hebben. Maar ook Kamp Westerbork en museumdorp Orvelte kunnen interessante excursiedoelen zijn. Hotel De Bonte Wever staat garant voor een goed verzorgd en gezellig verblijf. Er is vertier voor iedereen en u verblijft hier op basis van volpension. Boek deze fijne volpension autoreis in Drenthe vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf in Hotel De Bonte Wever
  • Ontdek Assen en Groningen
  • Bezoek de hunebedden en Orvelte
  • Ontdek Friesland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Tips voor activiteiten

Assen

In het noorden van de provincie Drenthe ligt de hoofdstad Assen, waar ook Hotel De Bonte Wever ligt. Het lijkt alsof de tijd stilstaat in deze stad. Het Drents museum is een bezoek zeker waard en de schitterende omliggende natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht of wandeling. Assen kunt u gemakkelijk in één middag verkennen. De beste plek om van een hapje en een drankje te genieten is in de binnenhaven van de stad. 

Dokkum en Bolsward

Als u een historische stad wilt beleven dan is Dokkum echt een bestemming voor u. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; dat is Dokkum! De stad is beroemd vanwege Bonifatius, die hier in 754 door heidense Friezen werd vermoord, en als keerpunt van de Elfstedentocht. Geniet van de rijke historie in het mooie Dokkum.
Bolsward is de zesde stad op de Elfstedenroute, elk jaar ook het centrum van de fietselfstedentocht. Het is geen grote stad, maar wel een pareltje om heerlijk in rond te dwalen. Langs de grachten en vele monumenten, door het prachtige Juilanapark. Sta stil en bewonder het sierlijke stadhuis, volgens velen het mooiste van Nederland. Stad ook van Gysbert Japicx, grondlegger van de Friese letterkunde, Sonnema Berenburg en schatkamer van de Friese cultuur.

Groningen

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland, is een bruisende stad met veel cultuur en evenementen, mooie historische monumenten, gezellige winkelstraten voor een lekker dagje shoppen en smaakvolle restaurants. Bezoek de hofjes en de Prinsentuin in de binnenstad, wandel door de eeuwenoude straten, beklim de Martinitoren of maak een boottocht door de stad. In het veelzijdige Groningen is voor iedereen iets te doen.

Hunebedden en Orvelte

Bezoekt u Drenthe, dan moet u natuurlijk de hunebedden gezien hebben. In het Drentse landschap vindt u een aantal hunebedden gewoon langs de kant van de weg. Wilt u meer weten over de geschiedenis van deze oudste monumenten van Nederland? Gaat u dan naar het Hunebedcentrum in Borger, waar ook de grootste hunebed van Nederland (22 meter lang) te zien is. 
Het museumdorp Orvelte is een bezoek meer dan waard. Een wandeling door dit esdorp geeft u het gevoel terug te gaan in de tijd. Zo krijgt u een indruk van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven Orvelte een eigen unieke sfeer. 

Openluchtmuseum Ellert en Brammers

Het Ellert en Brammertmuseum is een openluchtmuseum in Schoonoord over de cultuurhistorie van Zuidoost-Drenthe. Het is vernoemd naar de twee reuzen Ellert en Brammert die hier volgens de sage vierhonderd jaar geleden op het Ellertsveld zouden hebben geleefd. Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. De rode draad door het museum laat een steeds `modernere` bewoning zien. Verder zijn o.a. een tolhuis, schooltje, café-boerderij, houtzagerij, smederij, Saksische boerderij met stookhok, gevangenis, timmerwerkplaats, kerkje, keuterij en een drietal expositiegebouwen te bezichtigen.

Hotel

4* Hotel De Bonte Wever, Assen

Het hotel ligt naast het Asserbos en beschikt over een groot aantal faciliteiten, zoals verschillende restaurants, bars, liften, een caféstraat met 's avonds muziek, zwem- en saunaparadijs, fitnessruimte en bowlingbanen. Alle kamers zijn goed ingericht en beschikken over een televisie, kluisje en een badkamer met inloopdouche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in het hotel.
 

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Nederland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Nederland.

Kraanwater:
Het kraanwater In Nederland is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:27:33 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch