telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Het Noorden van Ierland

Deze nieuwe reis naar Ierland brengt u naar de mooiste plekjes van het noorden van Ierland. Als je daar een keer geweest bent, dan wil je nog eens terug. Dan heb je met eigen ogen gezien, dat het noorden niet alleen uit Belfast en de Giant’s Causeway bestaat, maar dat er veel meer te zien is. Een schitterend, afwisselend landschap van kusten, meren en bergen, fraaie steden, uitgestrekte veengebieden, historische vondsten en een boeiende geschiedenis. U gaat kennis maken met de steden Belfast en Derry, met de bijzondere schoonheid van het schiereiland Inishowen, met de Giant’s Causeway en de Carrick Rope Bridge. Natuurlijk bezoeken we ook de stad, waar St. Patrick begraven is. Bijzonder is de prachtige tocht per trein langs de Atlantische Oceaan. En wilt u meer van de historie van Ierland weten, dan kunt u het Ulster Folkpark bezoeken, waar de geschiedenis tot leven komt.

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan het Noorden van Ierland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via de Belgische en Franse autowegen naar Calais voor de overtocht naar Dover. Daar aangekomen vervolgen wij onze weg naar Midden-Engeland voor het diner en de overnachting.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

Vandaag rijden we naar Wales, waar we bij de plaats Holyhead de Ierse zee oversteken naar Dublin. Na het ontschepen in de haven van Dublin rijden we naar ons hotel in de omgeving van de Ierse hoofdstad, waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Omgeving Dublin - stad Dublin - Ballykelly

Na een heerlijk Iers ontbijt vertrekken we en rijden naar de hoofdstad van de Republiek Ierland, Dublin. U krijgt een rondrit langs de meest interessante gebouwen van deze mooie stad en daarna is er gelegenheid om Dublin zelf te verkennen. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in het noorden van Ierland, in het plaatsje Ballykelly, waar wij 5 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Giant’s Causeway, Carrick Rope Bridge en Bushmills

Een bijzondere tocht! Uw chauffeur brengt u met de touringcar naar het station van Derry. Hier stapt u op de Causeway Coaster trein (niet inclusief), die u via een prachtige route langs de kust naar het plaatsje Coloraine brengt. Hier staat de touringcar weer op u te wachten, waarna we naar de wereldberoemde Giant’s Causeway rijden. De Causeway bestaat uit een enorme hoeveelheid vijf- of zeshoekige basaltblokken, die 60 miljoen jaren geleden door de uitbarsting van een vulkaan zijn ontstaan. Na dit bezoek brengen wij u naar een andere bijzondere plaats: de Carrick Rope Bridge bij het plaatsje Ballintoy. Deze touwbrug leidt over een diepe kloof, waaronder het water met donderend geweld tegen de rotsen slaat. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan het plaatsje Bushmills, waar een bekende whiskeystokerij staat.

Vrijdag: Belfast

Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast. Bij de City Hall wacht de lokale gids op u, die een interessante wandeling door de stad met u gaat maken. U ziet onder andere de St. Anne’s kathedraal, de Albert Memorial Clock Tower, het nieuwe havengebied, de Royal Court of Justice, de City Hall en het Grand Opera House. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de Titanic Experience, een bijzondere tentoonstelling over de Titanic, het enorme passagiersschip, dat op zijn eerste reis naar Amerika op een ijsberg is gevaren en ten onder is gegaan. Aan het eind van de middag terug naar ons hotel.

Zaterdag: Inishowen, Doagh Famine Village en Malin Head

Wij brengen u naar één van de mooiste regio’s van Ierland, het schiereiland Inishowen. In Buncrana genieten we van het uitzicht op Lough Swilly. Via een mooie route bereiken we het pittoreske marktplaatsje Clonmany. Bij Ballyliffin bezoeken we Doagh Famine Village, waar u de indrukwekkende geschiedenis van de grote hongersnood te horen en te zien krijgt. Daarna rijden we via Carndonagh naar Malin Head, waar de route langs de Wild Atlantic Way begint. Hier kunt u een wandeling maken over de spectaculaire klippen.

Zondag: Vrije dag of Ulster-American Folkpark (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u zelf indelen, wat uitrusten of een wandeling maken. Als u het Pluspakket heeft geboekt dan gaat u mee op een interessante excursie naar Het Ulster-American Folkpark bij het plaatsje Omagh. Hier kunt u de geschiedenis van Ierland in de 18e en 19e eeuw in woord en beeld beleven. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Maandag: Ballykelly - Downpatrick - Carrickmacross

We nemen afscheid van Ballykelly en rijden via Antrim, gelegen aan het grootste meer van Ierland, Lough Neagh, naar de plaats Downpatrick. Hier ligt Ierlands beminde patroon-heilige, Saint Patrick, begraven. In de St. Patrick’s Kathedraal is een herdenkingsraam dat beelden toont van het werkzame leven van St. Patrick. In het moderne St. Patrick Visitors Centre wordt u met audiovisuele middelen op de hoogte gebracht van zijn leven en zijn bijzondere werken. Vervolgens brengen wij u naar ons hotel in Carrickmacross, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Carrickmacross - omgeving London

We rijden naar Dublin, waar we inschepen op de ferry naar Holyhead. Daar aangekomen brengen wij u naar de omgeving van London, waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Omgeving Londen - Nederland

In Dover stappen wij aan boord van de ferry, die ons naar Calais brengt. Vandaar rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Drummond Hotel, Ballykelly

Het hotel ligt vlakbij het centrum van Ballykelly en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi in het hotel is gratis.

Reisverhaal Fred

Woensdag 14 mei vertrokken wij per bus voor 10 dagen naar Noord Ierland.
Onze vrienden wilden naar Ierland met de bus. Wij vroegen: zullen we mee gaan? Onze mannen zijn al vrienden vanaf de basisschool, de vrouwen kwamen later erbij. Ook wij zijn de allerbeste vriendinnen geworden. Onze vrienden vroegen: is dat wel wat voor jullie? Jullie gaan altijd individueel. Wij gingen dus: 14 mei richting het plaatsje Zeeland, door de bus opgehaald bij het station Amersfoort. Na een kop koffie ging we in een andere bus, de bus van Carlo. Onze chauffeur en tevens reisleider én uitstekende chauffeur, die snel een vertrouwde indruk maakte. Hij legde alles prima uit, op een rustige manier. Wat leuk was, hij zette muziek op, op de plek waar we op dat moment reden. Franse muziek in Frankrijk. In Ierland Ierse muziek, of van Fransen en Ierse zangers. Ook veel jaren 60 muziek, dat was ontzettend leuk. Liedjes werden spontaan meegezongen door de medereizigers. Bijna iedereen is in die tijd geboren (gepensioneerden). We hadden een prettig gezelschap. Geen zeurende mensen en zelfs kwam niemand te laat, op de afgesproken tijd. We zijn op mooie plekken geweest, zie de mooie foto`s. Noord Ierland was prachtig. We boften met het mooie weer, wat toch wel uitzonderlijk is voor Noord Ierland. Interessante en mooie Museums bezocht. We hebben genoten. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Klap op de vuurpijl het heerlijke afscheidbuffet in Zeeland. Waarom gaan de fijne dingen zo snel voorbij? Een reis die wat ons betreft, voor herhaling vatbaar is. Een buitengewoon plezierige trip dank zij Carlo, maar ook van onze medereizigers. 

Reisverhaal P. Halkers

Op 6 augustus was het zover de dag van ons vertrek naar Noord Ierland.
We hadden al veel gehoord over dit land maar wilden het zelf mee maken en zien.
Vanaf dag 1 hebben we genoten van de reis waar natuurlijk onze chauffeur Alfred voor de 10 dagen naar Ierland ons goed heeft begeleid deze dagen.We hebben genoten van de vergezichten die steeds maar voorbij kwamen en het foto toestel overuren maakte.
Ook Belfast is een plaats waar je geweest moet zijn, de geschiedenis van het land is te lezen op de nog bestaande muur.
Vele toeristen zetten nog dagelijks hun tekst op de muur om een blijk van medeleven te geven.
Daarnaast was de Carrick Rope Bridge bij het plaatsje Ballintoy een belevenis.
Diverse excursies gedaan en de ene was nog mooier dan de andere.
Al met al een zeer geslaagde reis mede dankzij Alfred.
Bolderman bedankt !!!!!

Reisverhaal Sanne

Bijgaande foto's zijn gemaakt tijdens mijn reis naar het Noorden van Ierland met Bolderman in juli 2018
Alle 3 de foto's zijn gemaakt in Ballycastle, opweg naar de Rope Bridge. Het was een beste klim maar het viel allemaal mee met zo'n uitzicht. 

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

10 dagen Het Noorden van Ierland

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

25 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:20:18 | 0,55 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch