telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Zwarte Woud en Mainau

Het Zwarte Woud is een geliefde vakantiebestemming voor een excursiereis, niet al te ver van Nederland. Het Zwarte Woud grenst aan Beieren, Zwitserland en Frankrijk. Het is bekend om zijn schitterende natuur, met prachtige bossen, bergwegen en diepe dalen waarin azuurblauwe meertjes schitteren. Mooie pittoreske dorpen worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de trotse authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit het bekende plaatsje Oberwolfach bieden wij u een zeer gevarieerd excursieprogramma. We verblijven in Hotel 3 Könige van de vriendelijke familie Echle. Boek deze voordelige busreis Zwarte Woud bij Bolderman Excursiereizen!

 • Goed familiehotel
 • Uitgebreide rondrit Zwarte Woud
 • Bezoek Bodensee
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zwarte Woud en Mainau

Maandag: Nederland - Oberwolfach

Vanaf ons centrale overstappunt vertrekken we richting Duitsland. De lunch kunt u onderweg gebruiken. Na aankomst in ons hotel genieten we van ons diner.

Dinsdag: Bodensee met het eiland Mainau en Triberg

Vandaag bezoeken we de Bodensee, het op één na grootste meer van Europa. In dit meer ligt het bloemeneiland Mainau, begroeid met de meest exotische planten, bloemen en bomen. Het eiland is te bereiken via een lange voetgangersbrug. Hier heeft u de gelegenheid dit eiland en de tuinen te bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Triberg, waar u de hoogste watervallen van Duitsland kunt bezoeken. Triberg wordt door bossen omgeven, waardoor de lucht zeer zuiver is in deze streek. In de namiddag rijden we terug naar Oberwolfach.

Woensdag: Titisee en Freiburg

We rijden via een mooie route naar de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Zwarte Woud. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige zich tot een hoogte van 1500 meter strekken. Het ca. 2 kilometer lange en 500 meter brede meer is, zoals alle natuurlijke meren in het Schwarzwald, ontstaan door een morene, een grotendeels afgesloten gletsjerbedding. Na het bezoek aan de Titisee rijden we naar Freiburg, waar u ongetwijfeld zult genieten van de verschillende bezienswaardigheden op en om de gezellige Münsterplatz. De grote gotische kerk, het Aartsbisschoppelijke Paleis en het laatgotisch ’Kaufhaus’ met zijn trapgevels zijn enkele voorbeelden hiervan.

Donderdag: Schwarzwald, Gengenbach en Openluchtmuseum Gutach

Na het ontbijt rijden we via een schitterende route door St.Peterstal-Griesbach en het prachtige wijngebied rond Durbach.We maken een stop in de historische binnenstad van Gengenbach. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met het Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en tradioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken.  Onderweg terug naar Oberwolfach houden we nog een pauze in Wolfach, waar u eventueel uw laatste vakantie inkopen nog kunt doen.

Vrijdag: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we afscheid nemen van Hotel 3 Könige en het Zwarte Woud en rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en kunt u gezellig napraten over deze mooie reis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet-televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Dit van T Wout

Prachtige reis gehad naar het Zwarte Woud en bloemeneiland Mainau

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5 dagen Zwarte Woud en Mainau

39 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

39 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:53:26 | 0,53 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch