telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Zwarte Woud en Mainau

vanaf € 299,-

Niet al te ver van Nederland ligt het Zwarte Woud, een zeer geliefde vakantiebestemming voor een excursiereis. Het Zwarte Woud ligt ingesloten tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is bekend om zijn schitterende natuur, met prachtige bossen en diepe dalen waarin azuurblauwe meertjes schitteren. Mooie pittoreske dorpen worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit ons familiehotel 3 Könige dat al meer dan 40 jaar met Nederlandse gasten werkt, bieden wij u een gevarieerd programma. Boek deze voordelige busreis Zwarte Woud bij Bolderman Excursiereizen!

 • Goed familiehotel
 • Uitgebreide rondrit Zwarte Woud
 • Bezoek bloemeneiland Mainau
 • Bezoek Freiburg
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zwarte Woud en Mainau

Maandag: Nederland - Oberwolfach

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we met diverse stops naar Oberwolfach. Na aankomst in ons hotel genieten we van het diner.

Dinsdag: Bodensee met het eiland Mainau en Triberg

Vandaag staat het 'bloemeneiland' Mainau, gelegen in de Bodensee, op ons programma. Het eiland is met een brug verbonden met het vaste land. Op het eiland (entree niet inclusief) heeft u ruim de tijd om dit (exotische) plantenparadijs te bewonderen. Hoewel de bloemen niet het hele jaar bloeien, heeft het eiland in elk seizoen zijn eigen charme. Het 45 hectare grote eiland heeft naast het park een prachtige vlindertuin en kasteel. Aansluitend rijden we verder naar Triberg, waar u de hoogste watervallen van Duitsland kunt bezoeken. Triberg wordt door bossen omgeven, waardoor de lucht zeer zuiver is in deze streek. In de namiddag gaan we weer terug naar Oberwolfach.

Woensdag: Titisee en Freiburg

We maken een mooie natuurtocht door een gedeelte van het Schwarzwald en bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Schwarzwald. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige tot 1500 meter hoog zijn. Het ca. 2 kilometer lange en 500 meter brede meer is, zoals alle natuurlijke meren in het Schwarzwald, ontstaan door een morene, een grotendeels afgesloten gletsjerbedding. Na het bezoek aan de Titisee rijden we naar Freiburg, waar u de verschillende bezienswaardigheden op en om de gezellige Münsterplatz kunt bewonderen. De grote gotische kerk, het Aartsbisschoppelijke Paleis en het laatgotisch ’Kaufhaus’ met zijn trapgevels zijn het bekijken waard.

Donderdag: Schwarzwald, Gengenbach en Openluchtmuseum Gutach

Na het ontbijt rijden we een mooie route door St. Peterstal-Griesbach en het prachtige wijngebied rond Durbach. We houden een stop in de historische binnenstad van Gengenbach. Deze schilderachtige stad met vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaat de route verder naar Gutach, bekend om het Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en tradioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken. Dit openluchtmuseum kunt u bezoeken. Indien de tij het toelaat, houden we op de terugweg naar Oberwolfach nog een pauze in Wolfach, waar u eventueel uw laatste vakantie-inkopen kunt doen.

Vrijdag: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we afscheid nemen van het Zwarte Woud en rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en kunt u gezellig napraten over deze mooie reis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet-televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Dit van T Wout

Prachtige reis gehad naar het Zwarte Woud en bloemeneiland Mainau

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5 dagen Zwarte Woud en Mainau

40 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

40 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:49:07 | 0,38 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch