telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Noordkaap cruise - Holland America Line, Nieuw Statendam

Bolderman Excursiereizen neemt u, samen met de rederij Holland America Line, mee op een schitterende 15-daagse cruise naar de Noordkaap. U ziet tijdens deze cruise alle hoogtepunten van Noorwegen vanaf het water. De bekendste fjorden zoals de Eidfjord, Hardangerfjord en Sognefjord, en bekende havensteden zoals bijvoorbeld Bergen, Molde, Trondheim en Stavanger. De Noordkaap is natuurlijk het absolute hoogtepunt, waarbij we de poolcirkel passeren. In dit deel van Noorwegen maakt u kennis met het noorderlicht en ziet u misschien rendieren, die hier vrij in de natuur voorkomen. Deze cruise wordt uitgevoerd met de Nieuw Statendam van Holland America Line, een nieuw en luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Geniet van het schitterende Noorwegen terwijl u relaxt aan boord van een geweldig cruiseschip. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

  • Vertrek uit Amsterdam
  • Cruisen door de Sognefjord
  • Cruisen door de Hardangerfjord
  • Cruisen langs de Noordkaap
  • Bezoek Bergen en Stavanger
  • Volpension en animatie
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 45,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. De route met vertrek 7 juli kan variëren. 
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noordkaap cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur) en cruisen door Hardangerfjord

Eidfjord ligt aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Hardangervidda, even ten zuiden van Eidfjord, is Europa's grootste bergplateau en het grootste nationale park van Noorwegen.
Met 161 kilometer is de Hardangerfjord de op 3 na langste fjord ter wereld en op het diepste punt is hij bijna 914 meter diep. De diepe wateren van de fjord bevatten grote hoeveelheden vis en in de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het unieke perspectief aan boord, terwijl we vanaf het eiland Stord op de steeds indrukwekkender wordende bergen van Hardangervidda Nationaal Park afvaren. Tijdens de reis ziet u watervallen, eilanden en dorpjes langs de kust. Ca. 350 meter boven het Ringedalsvannet hangt de Trolltunga, een unieke horizontale rotsformatie, waar één van Noorwegens beroemdste wandelroutes van meer dan 8 uur naar toe leidt.

Dag 4: Bergen (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Bezoek één van de uitstekende markten, waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Dag 5: Molde (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

Alle adembenemende schoonheid die u associeert met Noorwegen is te vinden in Molde, een stad ongeveer 400 kilometer ten noorden van Bergen, met huizen met witte gevelbekleding. Op een heldere dag zijn er meer dan 200 pieken te zien vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland. Het Varden uitzichtspunt, op korte afstand van het centrum van de stad, is de beste plek om te genieten van een adembenemend panorama. In Molde zijn gezellige cafés, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Van half juni tot en met augustus voldoet Molde aan haar bijnaam, de 'stad van de rozen'. Overal bloeien bloemen, van het dak van het stadhuis en het terrein van de universiteit, tot de hekken rondom de huizen.

Dag 6: Trondheim (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

De Noorse Vikinghoofdstad Trondheim is de op twee na grootste stad van Noorwegen. Het compacte stadscentrum, omsloten door de rivier Nidelva, kunt u gemakkelijk te voet verkennen. De middeleeuwse Nidaroskathedraal is een bezoek waard, net zoals de historische Bakklandetwijk aan de oevers van de rivier. Ondanks de rijke geschiedenis heerst er in de stad een jeugdige sfeer dankzij de NTNU, de toonaangevende technologische universiteit van Noorwegen. Door de aanwezigheid van duizenden studenten scoort Trondheim zeer hoog op het vlak van cafécultuur en winkelen. Muziekliefhebbers zullen zich in Trondheim direct thuis voelen. Het Rockheim- en Ringvemuseum beklemtonen het belang van muziek voor de geschiedenis van de stad en de vinylwinkels en kelderbars demonstreren dat ook in deze tijd muziek een belangrijke rol speelt.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we koers in noordelijke richting en kunt u opnieuw een dag genieten van alle faciliteiten op het schip.

Dag 8: Honningsvåg (aankomst 10.00 vertrek 18.00 uur)

Voor vele reizigers is de dunbevolkte nederzetting Honningsvåg niet meer dan een tussenstop op weg naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt van continentaal Europa. Maar te midden haar kleurrijke gebouwen kent Honningsvåg een levendig cultureel leven, mede door de lokale sfeer en haar bloeiende economie dankzij de scheepvaart via de Barentszzee, die het hele jaar door ijsvrij is door de warme Golfstroom. De verschillende opmerkelijke stedelijke cultuurinstellingen bestaan ondermeer uit een museum en een druk bezocht cultureel centrum. Bekijkt u ook het standbeeld van Bamse, de Sint-Bernard die de mascotte werd van de Noorse strijdkrachten tijdens Wereldoorlog II. De stad werd verwoest door bombardementen tijdens de oorlog en de ervaringen uit die periode zijn beschreven in de kerk, die een tijdelijk onderkomen bood aan de inwoners.

Dag 8: Toeristische cruise langs de Noordkaap

De Noordkaap is een 300 meter hoge landtong in het noorden van Noorwegen, een van de noordelijkste punten van Europa. Het uitzicht vanaf de kaap en het mooie bezoekerscentrum houden die reputatie intact, ook al is het eigenlijk niet waar. Het smalle schiereiland Knivskjellodden ligt bijna 457 meter noordelijker. Mensen die van details houden, zeggen dat omdat beide punten zich op het eiland Magerøya bevinden, ze allebei niet tellen, omdat de Noorse poolarchipel Spitsbergen nog noordelijker ligt. We cruisen vandaag langs de Noordkaap, waarbij u kunt genieten van de prachtige panorama's.

Dag 9 en 10: Varen op zee

We varen weer naar het zuiden richting de Sognefjord. U heeft 2 dagen om te relaxen en te genieten aan boord.

Dag 11: Skjolden (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur) en cruisen door Sognefjord

Omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen ligt Skjolden aan de kop van Sognefjord, de langste bevaarbare fjord ter wereld. Het laatste stuk van de fjord is de Lustrafjord, met een lengte van 42 kilometer. Skjolden is een pittoresk dorpje, met een lamaboerderij en waar vooral outdooractiviteiten worden aangeboden.
De Noorse Sognefjord is de langste (205 kilometer) en diepste (1308 meter) fjord ter wereld. Aan de oevers ziet u prachtige dorpen, eeuwenoude architectuur met houten staafkerken, torenhoge bergen met besneeuwde toppen en grote en kleine watervallen. De panoramische uitzichten in deze fjord zijn bijna magisch. De regio staat ook bekend vanwege de traditionele gerechten, folklore, muziek en de rijke cultuur. Zoals de dichter John Keats eens schreef, ’De poëzie van de aarde is nooit dood.’  In de Sognefjord liggen inderdaad vele sonnetten over het leven. Bezienswaardig aan de Sognefjord is de bekende staafkerk van Urnes, die rond 1130 is gebouwd, en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 12: Stavanger (aankomst 10.00 vertrek 18.00 uur)

Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van “zwart goud” met de winning van olie uit de Noordzee, was het een stad die bekend stond om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Te midden van de financiële bloei heeft Stavanger echter vast kunnen houden aan zijn geest en erfgoed: archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen herinneren aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaarde kern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen.

Dag 13: Kristiansand (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio (beter bekend als de Noorse Rivièra), heeft de bijnaam 'Zomerstad' gekregen. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes. De 'rasterindeling' van Kristiansand maakt het gemakkelijk de historische plaatsen te voet te verkennen, zoals bijvoorbeeld Posebyen (de oude stad), die dateert van 1631, het fort Christiansholm of fort Odderøya. Binnen de stadsgrenzen ligt ook een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand.

Dag 14: Varen op zee

Vandaag zetten we terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op de Nieuw Statendam.

Dag 15: Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Amsterdam om ca. 7.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Nieuw Statendam (Holland America Line)

De Nieuw Statendam is als tweede schip in de Pinnacle-klasse toegevoegd aan de vloot van Holland America Line. Kenmerken van de Pinnacle-klasse zijn de grote ruimtes vol met licht en een luxueuze interieur. Net als haar zusterschip de Koningsdam staat ook dit schip in het teken van moderne elegantie. Het centrale atrium van het schip is prachtig om te zien en vormt het hart van het schip.

De hutten aan boord van de Nieuw Statendam worden gekenmerkt door veel licht, ruimte en zijn voorzien van luxe meubels. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot vijf personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een flatscreen tv, een dvdspeler en een douche met massagedouchekop.

Zoals u van Holland America Line gewend bent, zult u ook aan boord van de Nieuw Statendam genieten van maaltijden van topniveau. Het Main Restaurant staat garant voor sfeervolle avonden. Tegen een kleine toeslag reserveert u een avondje in het Pinnacle Grill restaurant voor een heerlijke steak, of begeeft u zich in Aziatische sferen in het Tamarind. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sel de Mer restaurant. Het inmiddels beroemde Grand Dutch Cafe is ook aan boord van dit nieuwe schip te vinden.
        
Er worden tal van activiteiten op het schip en aan de wal aangeboden. Zo worden er aan boord wijnproeverijen en hands-on workshops georganiseerd, zijn er dagelijks shows, optredens van bands en zangers en kunt u naar het theater of casino. Aan de wal kunt u interessante excursies maken tijdens de cruise, die u aan boord kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:34:46 | 0,6 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch