telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Noordkaap cruise - Holland America Line, Nieuw Statendam

Bolderman Excursiereizen neemt u, samen met de rederij Holland America Line, mee op een schitterende 15-daagse cruise naar de Noordkaap. U ziet tijdens deze cruise alle hoogtepunten van Noorwegen vanaf het water zoals de bekendste fjorden Eidfjord, Hardangerfjord en Sognefjord. In mooie havensteden meren we natuurlijk aan, zoals bijvoorbeeld in Bergen, Molde, Trondheim en Stavanger. De Noordkaap is het absolute hoogtepunt van deze cruise, waarbij we de poolcirkel passeren. In dit deel van Noorwegen maakt u kennis met het noorderlicht en ziet u misschien rendieren, die hier vrij in de natuur voorkomen. Deze cruise wordt uitgevoerd met de Nieuw Statendam van Holland America Line, een nieuw en luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Geniet van het schitterende Noorwegen terwijl u relaxt aan boord van een geweldig cruiseschip.

  • Vertrek uit Amsterdam
  • Cruisen door de Sognefjord
  • Cruisen door de Hardangerfjord
  • Cruisen langs de Noordkaap
  • Bezoek Bergen en Stavanger
  • Volpension en animatie
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 45,00 p.p.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noordkaap cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Inschepen en vertrek uit Amsterdam.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur) en cruisen door Hardangerfjord

's Morgens meren we aan in Eidfjord. gelegen aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Aansluitend cruisen we door de Hardangerfjord naar onze volgende bestemming. De Hardangerfjord is de op 3 na langste fjord ter wereld en de diepe wateren bevatten grote hoeveelheden vis. In de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het het schip. U ziet prachtige watervallen, eilanden en pittoreske dorpjes langs de kust.

Dag 4: Bergen (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Vandaag zijn we de hele dag in het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen en één van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Bezoek het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond van de 14e tot de 18e eeuw. Bergen is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Bezoek één van de uitstekende markten, waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Dag 5: Molde (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

Alle adembenemende schoonheid die u associeert met Noorwegen is te vinden in Molde, een stad ca. 400 kilometer ten noorden van Bergen, met een decor van huizen met witte gevels. Op een heldere dag zijn er meer dan 200 pieken te zien vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland. Het Varden uitzichtspunt, op korte afstand van het centrum van de stad, is de beste plek om te genieten van een adembenemend panorama. Geniet in Molde van gezellige cafés, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Van half juni tot en met augustus voldoet Molde aan haar bijnaam, de 'stad van de rozen'. Overal bloeien bloemen, van het dak van het stadhuis en het terrein van de universiteit, tot de hekken rondom de huizen.

Dag 6: Trondheim (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

De Noorse Vikinghoofdstad Trondheim is de op twee na grootste stad van Noorwegen en die gaan we vandaag bezoeken. Het compacte stadscentrum, omsloten door de rivier Nidelva, kunt u gemakkelijk te voet verkennen. De middeleeuwse Nidaroskathedraal is een bezoek waard, net zoals de historische Bakklandetwijk aan de oevers van de rivier. Ondanks de rijke geschiedenis heerst er in de stad een jeugdige sfeer dankzij de NTNU, de toonaangevende technologische universiteit van Noorwegen. Door de aanwezigheid van duizenden studenten scoort Trondheim zeer hoog op het vlak van cafécultuur en winkelen. Muziekliefhebbers zullen zich in Trondheim direct thuis voelen. Het Rockheim- en Ringvemuseum beklemtonen het belang van muziek voor de geschiedenis van de stad en de vinylwinkels en kelderbars demonstreren dat ook in deze tijd muziek een belangrijke rol speelt.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we koers in noordelijke richting en kunt u opnieuw een dag genieten van alle faciliteiten op het schip.

Dag 8: Honningsvåg (aankomst 10.00 vertrek 18.00 uur)

Voor vele reizigers is de dunbevolkte nederzetting Honningsvåg niet meer dan een tussenstop op weg naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt van continentaal Europa. Maar te midden haar kleurrijke gebouwen kent Honningsvåg een levendig cultureel leven, mede door de lokale sfeer en haar bloeiende economie dankzij de scheepvaart via de Barentszzee, die het hele jaar door ijsvrij is door de warme Golfstroom. De verschillende opmerkelijke stedelijke cultuurinstellingen bestaan ondermeer uit een museum en een druk bezocht cultureel centrum. Bekijkt u ook het standbeeld van Bamse, de Sint-Bernard die de mascotte werd van de Noorse strijdkrachten tijdens Wereldoorlog II. De stad werd verwoest door bombardementen tijdens de oorlog en de ervaringen uit die periode zijn beschreven in de kerk, die een tijdelijk onderkomen bood aan de inwoners.

Dag 8: Toeristische cruise langs de Noordkaap

De Noordkaap is een 300 meter hoge landtong in het noorden van Noorwegen, een van de noordelijkste punten van Europa. Het uitzicht vanaf de kaap en het mooie bezoekerscentrum houden die reputatie intact, ook al is het eigenlijk niet waar. Het smalle schiereiland Knivskjellodden ligt bijna 457 meter noordelijker. Mensen die van details houden, zeggen dat omdat beide punten zich op het eiland Magerøya bevinden, ze allebei niet tellen, omdat de Noorse poolarchipel Spitsbergen nog noordelijker ligt. We cruisen vandaag langs de Noordkaap, waarbij u kunt genieten van de prachtige panorama's.

Dag 9 en 10: Varen op zee

We varen weer naar het zuiden richting de Sognefjord. U heeft 2 dagen om te relaxen en te genieten aan boord.

Dag 11: Ålesund (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Ålesund is vandaag onze bestemming, een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45.000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.

Dag 12: Skjolden (aankomst 10.00 vertrek 18.00 uur) en cruisen door Sognefjord

Omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen ligt Skjolden aan de kop van Sognefjord, de langste bevaarbare fjord ter wereld. Skjolden is een pittoresk dorpje, met een lamaboerderij en waar vooral outdooractiviteiten worden aangeboden. U kunt hier enkele uren genieten voordat we gaan cruisen door de Sognefjord. Dit is de langste (205 kilometer) en diepste (1308 meter) fjord ter wereld. De panoramische uitzichten in dit fjord zijn bijna magisch. Aan de oevers ziet u torenhoge bergen met besneeuwde toppen,vele watervallen, prachtige dorpjes en eeuwenoude architectuur met houten staafkerken. De bekendste staafkerk aan de Sognefjord is die van Urnes, rond 1130 gebouwd en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De regio staat verder bekend om de traditionele gerechten, folklore, muziek en rijke cultuur.

Dag 13: Stavanger (aankomst 12.00 vertrek 23.00 uur)

Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van “zwart goud” met de winning van olie uit de Noordzee, was het een stad die bekend stond om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Te midden van de financiële bloei heeft Stavanger echter vast kunnen houden aan zijn geest en erfgoed: archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen herinneren aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaarde kern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen. U heeft vanaf de middag alle tijd om deze stad te bekijken.

Dag 14: Varen op zee

Vandaag zetten we terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op de Nieuw Statendam.

Dag 15: Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Amsterdam en ontschepen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Nieuw Statendam (Holland America Line)

De Nieuw Statendam is als tweede schip in de Pinnacle-klasse toegevoegd aan de vloot van Holland America Line. Kenmerken van de Pinnacle-klasse zijn de grote ruimtes vol met licht en een luxueuze interieur. Net als haar zusterschip de Koningsdam staat ook dit schip in het teken van moderne elegantie. Het centrale atrium van het schip is prachtig om te zien en vormt het hart van het schip.

De hutten aan boord van de Nieuw Statendam worden gekenmerkt door veel licht, ruimte en zijn voorzien van luxe meubels. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot vijf personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een flatscreen tv, een dvdspeler en een douche met massagedouchekop.

Zoals u van Holland America Line gewend bent, zult u ook aan boord van de Nieuw Statendam genieten van maaltijden van topniveau. Het Main Restaurant staat garant voor sfeervolle avonden. Tegen een kleine toeslag reserveert u een avondje in het Pinnacle Grill restaurant voor een heerlijke steak, of begeeft u zich in Aziatische sferen in het Tamarind. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sel de Mer restaurant. Het inmiddels beroemde Grand Dutch Cafe is ook aan boord van dit nieuwe schip te vinden.
        
Er worden tal van activiteiten op het schip en aan de wal aangeboden. Zo worden er aan boord wijnproeverijen en hands-on workshops georganiseerd, zijn er dagelijks shows, optredens van bands en zangers en kunt u naar het theater of casino. Aan de wal kunt u interessante excursies maken tijdens de cruise, die u aan boord kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:47:38 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch