telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Informatie m.b.t. het coronavirus

Informatie m.b.t. het coronavirus

Beste reiziger, 
 
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over hoe u mag reizen. Gaat mijn geboekte reis wel door? En hoe wordt de reis uitgevoerd, waar moet ik rekening mee houden? Dit zijn een aantal van de vele vragen welke wij dagelijks ontvangen per telefoon en per mail. Omdat ons callcenter momenteel erg druk bezet is, willen wij u met deze mail alvast wat extra informatie geven. Zodat u zich alvast kunt verheugen op uw vakantie.

Gaat uw reis door?
Ja, in veel gevallen kunnen we op reis. En zal uw vakantie doorgaan! Heeft u een reis geboekt, dan ontvangt u automatisch, maar uiterlijk 10 dagen tot één week voor vertrek onze reispapieren per mail of per post. Gaat uw reis onverhoopt niet door, dan nemen wij contact met u op, telefonisch of per mail. Onze medewerkers nemen dan graag de mogelijkheden met u door. Dit kan een andere reis zijn op dezelfde datum of uw geboekte reisbestemming op een later tijdstip. Vanwege de vele reizen die nu gepland staan, denken wij u altijd wel een passend alternatief te kunnen bieden. Mocht er geen passend alternatief zijn voor u dan hebben wij onze geld-terug-garantie.

Betaling
Aanbetaling is bij Bolderman niet verplicht. De volledige reissom dient 6 weken voor vertrek ontvangen te zijn. Graag stellen wij voorop dat u in geen geval uw betaling kwijt zult zijn. Op het moment dat uw reis niet door kan gaan in verband met het coronavirus, heeft u altijd de optie om uw vakantie kosteloos te annuleren. Zodra u een vakantie bij ons heeft geboekt en betaald, is deze SGR gedekt.

QR Code (digitaal covid certificaat)
U kunt reizen op vertoon van uw QR code ook wel "DCC" genoemd. Mocht u niet volledig gevaccineerd of genezen zijn van Corona dan kunt u bepaalde landen binnen met een negatieve PCR test of een antigeentest. Steeds meer landen hanteren de 2G regel en laten u niet toe met een negeative test. Voor alle details en omdat regels van de landen kunnen wijzigen, raden wij u te allen tijde aan om voor uw reis de website nederlandwereldwijd.nl te raadplegen. Een aanpassing van de inreisbeperking voor een land of toelatingseisen voor o.a. horeca of bezienswaardigheden naar bijvoorbeeld een 2G-regel (alleen gevaccineerd en genezen) is geen reden voor een kosteloze annulering van de reisovereenkomst. Benodigde vaccinaties, vallen net als geldige reisdocumentatie en visumplicht onder de persoonlijke invloedssfeer en verantwoordelijkheid van de reizigers.
 
Uitgebreide informatie in uw reispapieren
Heeft u een reis geboekt, dan ontvangt u automatisch uw reispapieren per mail of per post. In uw reispapieren vindt u gedetailleerde informatie, denkt u hierbij aan richtlijnen voor het vervoer per touringcar, reisdocumenten, verplichte toegangseisen van een land (vaccinatiebewijs, PCR test, antigeentest, mogelijke registratieformulieren per land) en informatie omtrent uw excursieprogramma. Vanwege de corona maatregelen ter plaatse kan een excursie er anders uitzien. In het geval een excursie geheel niet uitgevoerd kan worden, dan proberen wij dit te vermelden in de reispapieren. Alsmede het alternatieve programma welke wij voor u hebben samengesteld. Het kan voorkomen, dat wij ook pas kort voor of tijdens de reis worden geconfronteerd met aanpassingen in het programma. Deze worden dan gecommuniceerd door uw chauffeur/ reisleider. Niet alleen de maatregelen van onze overheid, maar ook van de landen van bestemming en doorreis dienen opgevolgd te worden. Gezien het feit dat maatregelen dagelijks aangepast kunnen worden door de instanties, kan het zijn dat ook u hierover nieuwe aanpassingen ontvangt (zelfs al zijn de reispapieren reeds in uw bezit). U kunt dan een aanvulling, extra informatiebericht op uw eerder ontvangen reispapieren ontvangen.
 
Volledige vaccinatie
Nederland beschouwt iemand als volledig gevaccineerd als hij of zij twee prikken met Pfizer, Moderna of AstraZeneca heeft gehad, of één prik van Janssen. Daarbij houdt Nederland geen wachttijd aan. Direct na de registratie van de tweede vaccinatie met Pfizer, Moderna of AstraZeneca of de prik met Janssen kunnen mensen hun vaccinatiebewijs dus genereren. Mensen die al eerder corona hebben gehad worden na hun eerste prik ook beschouwd als volledig gevaccineerd en kunnen dus na de registratie van de eerste prik een vaccinatiebewijs genereren. Voor mensen die corona hebben gehad en niet bij de GGD zijn gevaccineerd maar bij een huisarts, ziekenhuis of instelling is dat mogelijk vanaf 1 juli. Let op; per land is de geldigheid van "Genezen" verschillend, bekijk de verschillen per land op www.nederlandwereldwijd.nl
 
Corona Check App en Digitaal Corona Certificaat
Vanaf 24 juni zijn uw vaccinatiebewijzen beschikbaar in de CoronaCheck-app. Vanaf 1 juli kan het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app bovendien fungeren als Digitaal Corona Certificaat om mee te reizen binnen de EU. Op basis van een volledige vaccinatie of een negatieve testuitslag maakt de CoronaCheck-app een QR-code aan. Deze QR-code kan gescand worden met de app CoronaCheck Scanner. Als het coronatoegangsbewijs correct is, komt er een groen vinkje in beeld waarmee de toegang tot andere landen gegeven wordt. Vanaf 1 juli zullen mensen die in het afgelopen halfjaar corona hebben gehad ook een herstelbewijs kunnen genereren in de app. Dat gaat op basis van een positieve coronatest. Mensen die hun vaccinatie nog niet terugvinden in de CoronaCheck-app kunnen het beste contact opnemen met de huisarts of instelling die hen heeft gevaccineerd. Vanaf 1 juli kunnen zij handmatig een vaccinatiebewijs genereren met behulp van een speciaal webportaal voor artsen.
 
De QR-code in de CoronaCheck-app kent een binnenlandse en een internationale variant. De binnenlandse code geeft bij het scannen niet weer of het groene vinkje tot stand is gekomen door vaccinatie of testen. De internationale variant laat wel meer gegevens zien. Dat is om tegemoet te kunnen komen aan de verscheidenheid aan inreisregels die sommige Europese landen hanteren. Vanaf 1 juli is de CoronaCheck-app in te zetten voor reizen binnen Europa. https://coronacheck.nl/nl/
Veel gestelde vragen en antwoorden over de coronacheck vindt u hier https://coronacheck.nl/nl/faq
 
Geen smartphone -  print u bewijs uit!
Ook zonder smartphone kunt u een bewijs krijgen. Print uw bewijs uit via www.coronacheck.nl/print.
 
Veel gestelde vragen
Een groot deel van de vragen van onze reizigers hebben wij ook opgenomen op onze website bij veelgestelde vragen (https://www.bolderman.nl/veelgestelde-vragen-corona).
Het is verstandig hier eerst te kijken of uw vraag en antwoord erbij staat. Zo kunnen we u nog sneller helpen.
 
Een onbezorgde reis start met een zorgvuldige voorbereiding! Wij hopen met deze informatie een aantal van uw vragen te hebben beantwoord.
Wij kunnen in ieder geval niet wachten u binnenkort te verwelkomen op ons verzamelpunt.

Team Bolderman

Boek zorgeloos uw reis met ons complete garantiepakket >>

Wilt u weten hoe u uw Corona-voucher kunt verzilveren? Klik dan op de onderstaande video:

Tumbnail_Bol2.png

Drukfouten- en wijzigingen voorbehouden.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:51:22 | 0,05 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch