telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Informatie m.b.t. het coronavirus

Informatie m.b.t. het coronavirus

Ons callcenter is momenteel overbelast. Indien niet strikt noodzakelijk verzoeken wij u geen contact met ons op te nemen en vriendelijk te wachten op berichtgeving onzerzijds over uw geboekte reis.

Bij Bolderman willen wij u een onbezorgde en vooral onvergetelijke vakantie bezorgen. Vanwege het coronavirus was dit lange tijd niet mogelijk. Langzaamaan opent Europa zijn grenzen en zien wij als touroperator weer mogelijkheden om onze reizen te hervatten. Wij houden ons te allen tijde aan de maatregelen van het RIVM, de WHO en het ANVR en zullen dan ook niet eerder vertrekken dan dat dit toegestaan en mogelijk is.

Een Bolderman reis in het 'nieuwe normaal'
Wij gaan alleen op reis als wij u de reis kunnen bieden waar u voor geboekt heeft, maar wel in het 'nieuwe normaal'. We zullen ons allemaal moeten houden aan de Nederlandse én buitenlandse maatregelen. Dit is in het belang van uw en onze veiligheid. Wanneer uw vakantiebestemming en de landen waar we doorheen reizen weer toeristen verwelkomen, gaan wij uw reis met zorg voorbereiden. Binnen de (inter)nationale richtlijnen zorgen wij ervoor dat u van een mooie en goed verzorgde reis kunt genieten, met heldere voorwaarden voor het vervoer, het verblijf en het reisprogramma.

Op deze pagina vindt u alle informatie over de aanpak van Bolderman met betrekking tot het coronavirus, zodat u weet waar u aan toe bent. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons via de mail: info@bolderman.nl.

Informatie m.b.t. geannuleerde vakanties (laatste update: 29-06-2020)
Bolderman heeft besloten om de volgende reizen te annuleren
- alle busreizen met vertrek t/m 10 juli 2020
- alle vlieg-busreizen met vertrek t/m 11 augustus 2020 (uitgezonderd de Vlieg-busreis 11 dagen Highlights van Ierland met vertrek op 4 augustus 2020). Bolderman volgt de annuleringsrichtijnen van de luchtvaartmaatschappijen. Transavia ziet in een aantal landen een voorzichtige versoepeling van maatregelen en restricties. Vanaf nu zal door Transavia per week worden verkend welke routes en welke data in juli in aanmerking komen voor de eventuele opstart.

Reizigers waarvan de reis geannuleerd is, ontvangen automatisch van ons bericht. U krijgt de keuze om uw reis kosteloos om te boeken naar een latere datum/andere bestemming of u ontvangt van ons een SGR-erkend Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaalde reissom, die tot 1 jaar na de uitgiftedatum gebruikt kan worden voor het boeken van een nieuwe Bolderman reis. U hoeft dus niet binnen 1 jaar op reis te gaan, dit mag ook later.

Wij gaan weer vertrekken vanaf 11 juli 2020
Vanaf 11 juli a.s. zullen wij in beperkte mate onze reizen gaan hervatten (onder voorbehoud van annuleringen). Per vertrekdatum en per reis zal Bolderman bekijken of deze doorgang kan vinden. Wij willen hierbij nogmaals benadrukken dat wij pas op reis gaan als dat echt kan! Bekijk hier onze handleiding m.b.t. het coronavirus en de uitvoering van onze reizen.
Vanaf vertrekdatum 21-07-2020 kunt u op de pagina van de reis zelf controleren of deze door gaat of niet.

Onderstaande reizen zullen uitgevoerd worden (onder voorbehoud van annuleringen):

Vertrekdatum 11-07-2020 Alle overige busreizen met vertrek op 11-07-2020 die niet in deze lijst staan, zullen worden geannuleerd.

Vertrekdatum 13-07-2020 Alle overige busreizen met vertrek op 13-07-2020 die niet in deze lijst staan, zullen worden geannuleerd.

Vertrekdatum 18-07-2020 Alle overige busreizen met vertrek op 18-07-2020 die niet in deze lijst staan, zullen worden geannuleerd.

Vertrekdatum 20-07-2020 Alle overige busreizen met vertrek op 20-07-2020 die niet in deze lijst staan, zullen worden geannuleerd.

Reizigers waarvan de reis geannuleerd is, ontvangen automatisch van ons bericht. U krijgt de keuze om uw reis kosteloos om te boeken naar een latere datum/andere bestemming of u ontvangt van ons een SGR-erkend Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaalde reissom, die tot 1 jaar na de uitgiftedatum gebruikt kan worden voor het boeken van een nieuwe Bolderman reis. U hoeft dus niet binnen 1 jaar op reis te gaan, dit mag ook later.

Kosteloos omboeken busexcursie- en busrondreizen*:
Geldig voor busreizen met vertrek vanaf 01 augustus 2020 t/m 30 september 2020.
U kunt uw gereserveerde reis tot 15 juli 2020 kosteloos omboeken naar een andere bestemming of latere datum.
* uitgezonderd vlieg-busreizen en cruises 

Wilt u weten hoe u uw Corona-voucher kunt verzilveren? Klik dan op de onderstaande video:

Tumbnail_Bol2.pngVeelgestelde vragen over het coronavirus

 


Met de door de regering aangekondigde versoepelingen voor de komende maanden zien wij als reisorganisatie weer mogelijkheden om onze reizen te hervatten. Uiteraard houden wij ons aan de maatregelen en restricties en vertrekken wij niet eerder dan dat dit mogelijk en toegestaan is. Hierbij volgen wij de adviezen van de autoriteiten op. Vanaf begin juli zullen onze bus- en vlieg-busreizen weer (beperkt) mogelijk zijn. Wij zien ernaar uit om u dan weer persoonlijk te kunnen begroeten op ons centrale overstappunt óf op uw bestemming als u mee gaat met een vlieg-busreis.

Indien u op de hoogte wenst te blijven van de laatste ontwikkelingen, raden wij aan om uzelf aan te melden voor onze nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.
 


Vanaf 11 juli zullen wij een deel van onze reizen gaan hervatten. Verschillende (inter)nationale instanties bepalen of het weer mogelijk is om naar een vakantiebestemming te reizen. Wij hebben nauw contact met de betrokken instanties en zullen niet eerder vertrekken dan dat dit mogelijk en toegestaan is. Daarnaast zullen wij zorgvuldig bekijken of wij u de vakantie kunnen bieden die u geboekt heeft. Wij bereiden elke reis goed voor en houden te allen tijde rekening met de (inter)nationale richtlijnen. We gaan pas op reis als wij zeker weten dat u kunt genieten van uw welverdiende vakantie.
 


Zodra wij meer informatie hebben over de vakantiebestemmingen waar wij weer naar toe kunnen reizen, zullen wij dat via onze nieuwsbrief en op deze pagina publiceren.
 


U mag er op vertrouwen dat we alleen vertrekken als dat veilig en toegestaan is. Veiligheid en gezondheid staan voorop. We volgen daarbij de richtlijnen en adviezen van de autoriteiten op. Wilt u desondanks toch niet op vakantie? Dan kunt u uw reis zelf annuleren. Wij hanteren hierbij onze reguliere annuleringsvoorwaarden.
 


Wij verwijzen u hiervoor naar de voorwaarden van uw eigen reis-/annuleringsverzekering. Dit kan per verzekering en eventuele afgesloten extra’s verschillen.
 


Grenzen van bepaalde Europese landen zullen vanaf 15 juni 2020 weer opengaan voor toerisme. Dit betekent echter niet dat wij hier per 15 juni heen kunnen reizen, omdat wij rekening moeten houden met verschillende factoren die horen bij een (vlieg)busreis of cruise.
 


Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u veilig op vakantie kunt, indien dit weer mogelijk is. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over de maatregelen m.b.t. onze (vlieg)busreizen en cruises, dan zullen wij dat via onze nieuwsbrief en op deze pagina publiceren.
 


Dat kan zeker! U kunt uw gewenste vakantie boeken, zodat u zeker bent van een plaats. We houden continu het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten en volgen de richtlijnen en adviezen van de autoriteiten op. Mochten wij uw reis toch annuleren vanwege corona, dan nemen wij contact met u op en zoeken we naar een passende oplossing. Zo kunt u uw reis kosteloos omboeken naar een latere datum, een andere bestemming of voor een Bolderman Corona-voucher kiezen, welke gedekt is door het SGR.
 


Bolderman houdt het reisadvies dat het ministerie van Buitenlandse Zaken afgeeft - o.b.v. overleg met haar adviserende partners, zoals het RIVM - nauwlettend in de gaten. Bij code rood (niet reizen) en code oranje (alleen noodzakelijke reizen) zullen wij geen reizen uitvoeren. Bij code geel (let op: veiligheidsrisico’s) en code groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) kunnen wij besluiten reizen uit te voeren met inachtneming van maatregelen. Kijk voor de adviezen per land op www.nederlandwereldwijd.nl.
 


Als uw vakantie niet kan doorgaan, dan zullen wij als reisorganisator uw vakantie annuleren en betaalt u géén annuleringskosten. U krijgt dan een voucher voor het bedrag dat u al aan ons heeft betaald. Als u zelf annuleert, betaalt u wél annuleringskosten.
 


Ja, u mag annuleren, maar niet kosteloos. De maatregelen zijn van toepassing op iedereen en zullen we moeten accepteren als het 'nieuwe normaal'. Indien u ervoor kiest te annuleren, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden.
 


Op dit moment kijken we naar de meest veilige invulling van de overheidsvoorschriften m.b.t. uw vakantie. Daar kan een mondkapjesplicht onderdeel van zijn. Als dat voor uw vakantie het geval is, dan informeren wij u hier over.
 


Wij hanteren hiervoor in principe de gebruikelijke reisvoorwaarden. Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt, maar uw geboekte reis later dit jaar gaat zonder tegenbericht gewoon door. Het volledige bedrag van de reis moet uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald zijn. Mocht uw betaaldatum naderen en de situatie rondom het coronavirus dusdanig zijn dat uw reis naar alle waarschijnlijkheid niet door kan gaan vanwege restricties, dan kunt u contact met ons opnemen.
 

 

De Bolderman Corona-voucher


Fijn dat u weer een reis bij ons wilt boeken! U kunt uw Corona-voucher eenvoudig verzilveren, zowel digitaal als telefonisch (0318-580958). Indien u uw Corona-voucher telefonisch wilt verzilveren, vragen wij u contact met ons op te nemen. Eén van onze medewerkers helpt u dan graag verder. Indien u uw voucher digitaal wilt verzilveren, volgt u de volgende stappen:

1. Zoek uw gewenste reis uit op onze website
2. Selecteer uw gewenste vertrekdatum en ga door naar stap 2 door op 'Deze reis boeken' te klikken
3. Vul alle gegevens in bij stap 2 'Opties en Verzekeringen' en bij stap 3 'Persoonsgegevens'
4. Onderaan stap 3 'Persoonsgegevens' vindt u een veld met de titel 'Heeft u een Corona-voucher?'. Vul hier uw factuurnummer (vouchercode) in en het volledige bedrag dat op uw Corona-voucher staat en klik op 'Activeren'
5. In de kassabon wordt het bedrag in mindering gebracht op uw totale reissom. Mocht de waarde van uw voucher hoger zijn dan de totale reissom, dan ontvangt u voor het resterende bedrag een nieuwe Corona-voucher
6. In stap 4 vindt u het overzicht van alle door u ingevulde gegevens. U kunt nu nog wijzigingen aanbrengen. Als u klaar bent, klikt u op 'Bevestig uw boeking' en is uw boeking verstuurd.
 


De uitgiftedatum/printdatum staat vermeld op uw Bolderman Corona-voucher. Deze voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De boekdatum dient binnen dit jaar te vallen; de vertrekdatum van uw reis mag dus ook later zijn.
 


Als uw pakketreis wordt geannuleerd door ons wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus ontvangt u van ons een Bolderman Corona-voucher t.w.v. uw (aan)betaalde reissom. Op deze voucher is de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) van toepassing. Uw voucher kan tot 1 jaar na uitgifte gebruikt worden om een nieuwe reis bij ons te boeken met een bestemming en vertrekperiode naar keuze. De vertrekdatum van uw nieuwe reis mag ook buiten deze boekperiode van 1 jaar vallen.
 


Momenteel heeft de gehele reisbranche te maken met annuleringen op grote schaal, dit terwijl er substantiële betalingen zijn gedaan aan vliegtuigmaatschappijen, touringcarbedrijven, hotels e.d. Dit zorgt ervoor dat bedrijven in de reisbranche snel door hun middelen heen zijn. ANVR heeft in samenwerking met SGR een Corona-voucher in het leven geroepen, die ervoor zorgt dat de reisbedrijven kunnen blijven bestaan. Dit betekent dat u op een later tijdstip alsnog met ons op reis kunt. De Corona-vouchers die wij uitgeven, zijn gedekt door SGR. Mocht het onverhoopt tot een faillissement komen, dan zorgt deze garantie ervoor dat u uw geld niet kwijt bent.
 


De waarde van uw voucher is gelijk aan het bedrag dat u betaald heeft voor uw pakketreis. Dit kan dus ook een aanbetaling zijn. Als de reissom van uw nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u meerkosten. Indien de nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u een voucher voor het resterende bedrag.
 


De Bolderman Corona-voucher is 1 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle reizen uit het Bolderman aanbod. De boekdatum dient binnen dit jaar te vallen; de vertrekdatum van uw reis mag dus ook later zijn. 


Voorwaarden Bolderman Corona-voucher:

 

  • Deze Bolderman Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De boekdatum dient dus binnen dit jaar te vallen; 
  • Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald;
  • Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher;
  • De Bolderman Corona-voucher is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij Bolderman;
  • De Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar;
  • Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020;
  • Op de Corona-voucher staat "printdatum" vermeld, dit is tevens de uitgiftedatum van de voucher.
 

 


Ja, dat is mogelijk. Als u na de eerste boeking nog voldoende saldo op uw Corona-voucher overhoudt, dan kunt u dit gebruiken voor een volgende vakantie.
 Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:24:30 | 0,05 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch