8 dagen Kennismakingsreis met Noorwegen

vanaf € 999,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Fjorden, watervallen, hoogvlaktes: alles wat Noorwegen zo bijzonder maakt hebben wij voor u verpakt in deze kennismakingsreis. Een ideale manier om dit fascinerende land met haar overweldigende natuur te leren kennen. Via Denemarken rijden we naar het zuiden van Noorwegen. Wat volgt is een schitterende route, waarbij we u stapsgewijs meenemen langs alle facetten die dit land zo bijzonder maken: van het lieflijke Setesdal naar de ruige en weidse hoogvlaktes, en van de indrukwekkende fjorden naar de bulderende watervallen. Daarnaast brengen we u naar de prachtige Hanzestad-in-de-fjorden: Bergen, kunt u één van de meest bijzondere treinreizen ter wereld maken en kunt u alles te weten komen over de ontstaansgeschiedenis van Noorwegen in het Natursenter.  Gaat u mee naar het land van de Vikingen, fjorden en ongerepte natuur?

  • Ervaar de indrukwekkende natuur van Noorwegen
  • Verblijf in het hart van Noorwegen
  • Bezoek Bergen
  • Optionele Treinrit Flåmsbana
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Kennismakingsreis met Noorwegen

Zaterdag: Nederland - Vejle

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt in Zeeland. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse snelwegen richting Denemarken. In het noorden van Duitsland maken we een stop voor een diner, waarna we aan het begin van de avond bij ons hotel in het Deense Vejle zullen arriveren.

Zondag: Vejle - Byglandsfjord

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. In het uiterste noorden van Denemarken gaan we aan boord van de ferry, die ons in 2,5 uur naar het Noorse Kristiansand zal brengen. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Byglandsfjord, waar we de eerste nacht in Noorwegen zullen verblijven.

Maandag: Byglandsfjord - Voss

De echte Kennismaking met Noorwegen start vandaag. Vele facetten van de spectaculaire Noorse natuur trekken vandaag aan u voorbij. Byglandsfjord vormt de toegangspoort tot het lieflijke Setesdal, dat bekend staat om de Noorse cultuur en tradities. De weg slingert langs glooiende heuvels, velden, watervallen en typische Noorse houten huizen en boederijen. Na elke bocht volgt weer een ander prachtig vergezicht! Uiteraard maken we diverse stops onderweg. Het Setesdal eindigt aan de voet van de grootste hoogvlakte van Europa de Hardangervidda, waarvan de Haukelifjell en de Sørfjord de natuurlijke zuid- en westgrens vormen. Ruige hoogvlaktes, kristalhelder water en steile bergwanden; Noorwegen ten voeten uit! De Sørfjord mondt uit in de Hardangerfjord en Eidfjord - een ‘kruispunt’ van fjorden, wat fantastische vergezichten oplevert. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Voss, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Bergen

Via een schitterende route langs de Hardangerfjord rijden we naar Bergen. De tweede stad van Noorwegen staat bekend als de toegangspoort tot de Noorse fjorden vanwege de schitterende ligging in een omgeving van fjorden en bergen. Het centrum van deze oude Hanzestad ademt een gezellige sfeer met vele terrasjes en het kenmerkende Bryggen, de gekleurde handelshuisjes aan de haven. Een tocht met het treintje, de Fløibanen naar het panoramaterras op de Fløiberg is een absolute aanrader! Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en omgeving.

Woensdag: Flåm

De chauffeur brengt u vanochtend naar het dorp Flåm, aan de Aurlandsfjord. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan maakt u vanuit Flåm een treinrit over één van de mooiste en steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 km is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Myrdal. Na een korte stop maken we dezelfde route weer terug naar Flåm, zodat u zowel bergop, als bergaf deze unieke reis beleeft! Terug in Flåm kunt u een bezoek brengen aan het museum van de spoorlijn in het stationsgebouw. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Voss - Drammen

Vandaag doorkruisen we het Noorse binnenland. Wederom zult u vandaag verbaasd zijn over de verbluffende schoonheid van het Noorse landschap. Langs de oevers van de Hardangerfjord rijden we naar Eidfjord, de toegangspoort naar de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. In het bezoekerscentrum in Eidfjord komt u alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de flora en fauna van dit schitterende gebied. De route die we vervolgens rijden zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten: als een kurketrekker banen we ons een weg langs en door de bergen. We maken een stop bij één van de beroemdste watervallen van Noorwegen: de Vøringfoss en vervolgen onze route langs de Hardangervidda naar ons hotel in omgeving Drammen, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Vrijdag: Drammen - Vejle

Met diverse tussenstops rijden langs de Noorse zuidkust, door de Noren zelf liefkozend de “Noorse Rivièra” genoemd vanwege het lieflijke landschap en schilderachtige dorpjes, naar Kristiansand. Hier gaan we halverwege de middag aan boord van de ferry, die ons naar Denemarken zal brengen. Aan boord kunt u genieten van een heerlijk diner. Na ontscheping in Hirtshals vervolgen we onze reis naar ons hotel in Vejle, waar we in de avond zullen arriveren.
 

Zaterdag: Vejle - Nederland

Na het ontbijt zetten we via Hamburg koers richting Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
  • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:05:10 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch