telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse kerstmarktcruise over de Rijn - ms Esmeralda

Stap aan boord van de ms Esmeralda voor een prachtige kerstmarktcruise over de Romantische Rijn. Aan boord geniet u van een prima verzorging en de gastvrije bemanning zorgt ervoor dat het u aan niets zal ontbreken. Laat u meenemen naar het sprookjesachtige Rüdesheim, het mooie, oude Koblenz en de Domstad Keulen. Bezoek de sfeervol verlichte kerstmarkten met vele leuke kraampjes en heerlijke lekkernijen. Al varend van stad naar stad heeft u uitzicht op een steeds wisselend landschap met fraaie burchten en kastelen. Vaar mee op deze kerstmarktcruise over de Rijn en boek nu bij Bolderman Excursiereizen!
(Let op: voor vertrekdatum 17 december 2021 is de vaarroute omgekeerd)

 • Gezellig schip
 • Goede verzorging aan boord
 • Bezoek Keulen
 • Bezoek Koblenz
 • Bezoek Rüdesheim
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route kerstmarktcruise over de Rijn

Aangepast vaarschema

Vertrek 10-12-2021 en 17-12-2021
Vrijdag inscheping Koblenz
Zaterdag Koblenz-Bonn
Zondag Bonn-Keulen
Maandag ontscheping Keulen

Vertrek 13-12-2021
Maandag Keulen inscheping
Dinsdag Keulen – Bonn (tot 17.00 uur blijven we in Bonn liggen en varen daarna naar Remagen om te overnachten)
Woensdag Remagen-Koblenz
Donderdag Koblenz ontscheping

Dag 1: Nederland - Keulen (inscheping)

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we naar Keulen, waar het schip ms Esmeralda zal aanmeren. In de loop van de middag kunt u inschepen. U kunt uw koffers na aankomst op het schip achterlaten en alvast een kijkje nemen in de stad. Keulen is beroemd om zijn rijke geschiedenis en architectuur. De alom beroemde Dom van Keulen vindt u in het centrum. Deze gotische kathedraal is de grootste kathedraal van Duitsland en tevens één van de grootste in heel Europa. De Altstadt van Keulen is zeker ook een bezoek waard. Er zijn vele gezellige Weinstuben en restaurantjes te vinden. De kerstmarkten in Keulen zijn wereldberoemd. Op maar liefst 5 pleinen in het centrum kunt u een kerstmarkt bezoeken en genieten van een glas Glühwein of een typisch Duitse lekkernij. Natuurlijk zijn er ook mooie kerstdecoraties en handwerk te koop.

Dag 2: Keulen - Koblenz

's Morgens zetten we koers naar Koblenz, prachtig gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn. Op dit punt bevindt zich het Deutsches Eck, waar een groot monument staat ter ere van Keizer Wilhelm I. In de Altstadt van Koblenz bevinden zich veel winkels, bezienswaardigheden en Weinstuben. Over de Moezel ligt één van de oudste bruggen van Duitsland, de Balduinbrug uit de 14e eeuw. Op de rechteroever van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein, een 19e eeuws fort, na Gibraltar ooit de grootste rotsvesting van Europa. Vanaf de oever van de Rijn kunt u met een kabelbaan naar Ehrenbreitstein; absoluut een aanrader! Na de lunch kunt u van boord en heeft u de hele middag tijd om de kerstmarkten te bezoeken en met eigen ogen te ontdekken waarom Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland wordt genoemd.

Dag 3: Koblenz - Rüdesheim

Rüdesheim is een bekend wijnstadje, beroemd om de Drösselgasse met de vele wijnbars. Het stadje wordt omgeven door vele wijngaarden. Boven Rüdesheim ligt het Niederwalddenkmal, gebouwd in 1871. De kerstmarkt in Rüdesheim am Rhein is een echte familiemarkt. Er staan ambachtslieden en kunstenaars uit meer dan 20 landen, die hun - vaak zelfgemaakte - spullen verkopen. Maak kennis met deze verschillende culturen en geniet van de optredens op het podium. Er staan maar liefst zo'n 125 kraampjes op deze markt!

Dag 4: Rüdesheim (ontscheping) - Nederland

Na een uitgebreid ontbijt is er dan echt een einde gekomen aan deze sfeervolle kerstmarktcruise. De touringcar staat op de kade klaar om u terug te brengen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

ms Esmeralda

Ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie of thee gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

4-daagse kerstmarktcruise over de Rijn - ms Esmeralda

75 reizigers bevelen deze reis aan
9 Gemiddelde beoordeling
Uitstekend!
75 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9,2
 • Vervoer met touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 9,1
 • Accommodatie 8,9
 • Contact met Bolderman 9,1
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:44:15 | 0,42 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch