telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7-daagse kerstreis Eifel, Trier en Luxemburg all-inclusive

Tijdens deze all-inclusive kerstreis maakt u kennis met de prachtige Eifel. Dit gebied, niet ver van onze landsgrenzen, kenmerkt zich door bossen, heuvels en meren. We brengen onder andere een bezoek aan de oudste stad van Duitsland: Trier. Maar ook een bezoek aan Vianden en een van de grotere brouwerijen van Duitsland, de Bitburger Brouwerij mogen uiteraard niet ontbreken. Tevens steken we de grens over naar het Groothertogdom Luxemburg, met haar romantische stadjes en overweldigende natuur. We verblijven tijdens de reis in Hotel Bitburg. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een lift. Alle kamers zijn voorzien van een satelliettelevisie, een bureau en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Ga met Bolderman Excursiereizen mee op deze prachtige kerstreis en geniet van al het moois dat de Eifel te bieden heeft!

  • Bezoek aan de Bitburger Brouwerij
  • Bezoek Trier
  • Excursie Ars Krippana
  • Bezoek Vianden
  • Bezoek aan de UNESCO stad: Luxemburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Eifel, Trier en Luxemburg all-inclusive

22 december: Nederland - Bitburg

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Bitburg. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag maken we een rondrit door de prachtige omgeving van de Südeifel en rijden we langs de oevers van rivier de Sauer, de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg.

23 december: Moezel, Bernkastel-Kues en de Bitburger Brouwerij

De ochtend staat in het teken van de Moezel. Deze rivier slingert zich een weg tussen de steile, met wijnranken begroeide hellingen, langs sfeervolle wijndorpen. Niet voor niets is deze streek zo geliefd! We rijden via een prachtige route naar één van de mooiste stadjes aan de Moezel: Bernkastel, dat met het tegenover gelegen Kues één stad vormt. Ontdek de romantische steegjes, mooie vakwerkhuisjes en de schilderachtige ligging aan de Moezel. Bezoekt u in Kues vooral de Michaelskirche, met haar prachtige interieur. Na de lunch in het hotel brengen we een bezoek aan de brouwerij van Bitburg. Bitburger is hét bier uit de Eifel. U wordt rondgeleid door de immense brouwerij, waar u de geschiedenis van het bier en het brouwproces ervaart. Uiteraard wordt er ook geproefd en wellicht zegt u vervolgens ook: 'Bitte ein Bit'.

24 december: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfi theater. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken, lekker winkelen of op een gezellig terrasje iets drinken. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel. Na het diner heeft u de mogelijkheid om in een plaatselijke kerk de kerstmis bij te wonen.

25 december 1e kerstdag: Ars Krippana

U kunt vanochtend genieten van een sfeervol kerstontbijt. Aan het begin van de middag brengen we een bezoek aan Ars Krippana, Europa's grootste tentoonstelling van kerststallen. Met meer dan 2.500 m2 is de Ars Krippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door prachtige kerststallenkunst en traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen (entree niet inbegrepen).

26 december 2e kerstdag: Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we kennis met de prachtige natuur en sfeervolle stadjes in Luxemburg. Vrijwel direct nadat we de grens zijn overgestoken rijden we het gezellige Vianden binnen en doemt de enorme burcht voor ons op dat hoog boven het stadje uittorent. We vervolgen onze route naar het Müllerthal, ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd vanwege zijn zandsteenformaties, natuurschoon en beekjes met watervallen. Tot slot rijden we naar de oudste stad van Luxemburg: Echternach, gelegen aan de oever van de Sure. De oude huizen, de nauwe straatjes en de oude stadswallen hebben de stad een middeleeuws karakter doen behouden.

27 december: Luxemburg Stad

Na het ontbijt gaan we naar de hoofdstad van het enige groothertogdom ter wereld: Luxemburg Stad. Het Winterlight festival doet de hoofdstad schitteren in het schijnsel van duizenden lichtjes! Samen met verschillende feestelijk versierde kerstkraampjes, vol kerstgeschenken, muziek en lekkernijen en een schaatsbaan beleeft u de ultieme kerstsfeer. Dompel uzelf onder in een waar kerstsprookje! Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar het hotel.

28 december: Bitburg - Clervaux - Nederland

De laatste dag alweer van deze prachtige kerstreis. Na het ontbijt vertrekken we uit het hotel en rijden we via een mooie route naar Clervaux. U kunt hier nog de laatste souvenirs inkopen voordat we onze route naar Nederland terug vervolgen. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bitburg, Bitburg

Hotel Bitburg is gelegen aan de rand van Bitburg in de zuidelijke Eifel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een lift. De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, bureau en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. Met iedere avond een leuk programma en op basis van all-inclusive is het heerlijk genieten in een prachtige streek!

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:30:27 | 0,35 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch