telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Berlijn Centrum

De kerstdagen doorbrengen in deze metropool is een belevenis op zich. Het programma tijdens deze reis is geheel in kerstsfeer samengesteld. We laten u de tijdens de stadstouren vele bezienswaardigheden zien, onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien de Brandenburger Tor, de Siegessäule, Checkpoint Charlie, de Berlijnse Dom, maar ook de beroemde straat Unter den Linden en de resten van de Muur. Een aantal gezellige kerstmarkten op diverse plaatsen in de stad zijn een bezoek waard. Op één van de avonden bestaat de mogelijkheid om een theater te bezoeken, dit bij voldoende deelname. Hotel Panorama, waar wij verblijven, is gelegen bij de Kurfürstendamm. Het hotel heeft een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, bureautje en televisie.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

22 december: Nederland - Berlijn

Vanaf uw opstappunt reist u naar ons centrale wisselpunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden via de Duite autobanen naar ons hotel in het centrum van Berlijn, waar we na met diverse stops aan het eind van de middag aankomen.

23 december: Stadsrondrit West-Berlijn

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Zentrum, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

24 december: Stadsrondrit Oost-Berlijn

Na het ontbijt maken we een excursie naar het oostelijke deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden met het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden we langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. ‘s Middags bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld de kerstmarkt op de Gendarmenmarkt bezoeken. Na het diner kunt u een nachtmis bijwonen.

25 december 1e kerstdag: Oost-Berlijn

Na een laat ontbijt kunt u de ochtend zelf invullen. Nadat we koffie met cake genuttigd hebben in het hotel gaan we weer op pad en rijden we nogmaals naar Oost-Berlijn. Een Nederlandssprekende gids begeleidt ons ook nu weer langs vele bezienswaardigheden. Na deze interessante middagexcursie rijden we terug naar ons hotel. 's Avonds kunt u genieten van een sfeervol 6-gangen kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Potsdam, Sanssouci en boottocht (optioneel)

Vandaag staat Potsdam op het programma. Na aankomst maken we een korte tour onder leiding van een Nederlandssprekende gids door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Indien het weer het toelaat wandelen we door het prachtige park van het beroemde kasteel Sanssouci naar het Nieuwe Paleis. Vervolgens gaan we naar de Nederlandse wijk in Postsdam, waar de Nederlandse Waterbouwkundigen hebben gewoond. Bij voldoende deelname kan er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd.

27 december: Berlijn - Nederland

Helaas is alweer de laatste dag van deze reis aangebroken. Na een vroeg ontbijt rijden we met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale wisselpunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u met onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Panorama am Adenauerplatz, Berlijn

Dit hotel ligt in het centrum van Berlijn op slechts 50 meter van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm. Er liggen veel boetieks, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt en er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.
Hotel Panorama heeft geluiddichte kamers, die voorzien zijn van een badkamer met bad of douche en toilet en kabeltelevisie. Wifi in het hotel is gratis (in de lobby).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:22:18 | 0,23 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch