telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Noord-Polen

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze kerstreis mee naar een land met een eeuwenoude geschiedenis en een rijke cultuur. Polen heeft in de Europese geschiedenis altijd een belangrijke rol gespeeld. Het land verdween eind 18e eeuw meer dan 120 jaar van de kaart. De geschiedenis en het prachtige natuurschoon samen vormen het decor van deze kerstreis. We maken enkele prachtige excursies en in Hotel 'Holland' Zdrojewo zal het u aan niets ontbreken. Dit hotel heeft een receptie, restaurant en gezellige bar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet en televisie.

Nu € 60,- korting p.p.! Gebruik actiecode POLEN60 in stap 3 van uw boeking! (Niet geldig i.c.m. anderen kortingen en op reeds geboekte reizen)

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Noord-Polen

21 december: Nederland - Duits-Poolse grens

Nadat u bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens gaan we via de Duitse autobanen op weg naar ons overnachtingshotel, waar we aan het begin van de avond aankomen.

22 december: Duits-Poolse grens - Zdrojewo

Via een prachtige route door Polen rijden we naar ons hotel. Aan het eind van de middag komen we aan bij Hotel Zdrojewo, waar we door  de hotelier worden verwelkomd met een welkomstdrankje (Poolse kruidenwodka). 

23 december: Gdansk

We maken vandaag een stadstour door Gdansk en bezoeken o.a. de Westerplatte, een schiereiland in Gdansk, aan één van de zijtakken van de Wisla. De Westerplatte dankt haar bekendheid aan de veldslag in 1939. Daarna brengen we een bezoek aan de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. We vervolgen onze tocht onder leiding van een gids met een wandeling door de stad. We bezoeken o.a. de kathedraal van Oliwa met het grootste kerkorgel van Polen en wandelen door de prachtige historische binnenstad in kerstsfeer. De vele prachtige gevels en de Maria kathedraal doen herinneren aan het vroegere Amsterdam. We bezoeken een werkplaatsje waar barnsteen ges;lepen wordt en u heeft ook nog voldoende tijd om te winkelen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Szymbark

Vandaag gaan we naar Szymbark. In Szymbark bezoeken we een openluchtmuseum (entree ca. € 8,00 p.p.), waar we worden ontvangen voor een rondleiding langs de diverse gebouwen, waaronder het enige huis ter wereld dat op zijn kop staat. We zien de langste plank ter wereld, de langste tafel ter wereld (230 zitplaatsen en vernoemd naar Nobelprijswinnaar Lech Walesa) en de grootste piano ter wereld. Na dit interessante bezoek rijden we terug naar ons hotel. Kerstavond vieren we gezamenlijk en u wordt hiervoor om ca. 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elke bord een grote hostie. Nadat iedereen elkaar een gelukkig kerstfeest heeft gewenst, wordt met iedereen het brood (de hostie) gedeeld. Daarna worden er de hele avond verschillende gerechten geserveerd, die bestaan uit vis en pasta. s' Avonds kunt u een kerstmis bijwonen (transfer inclusief).

25 december 1e kerstdag: Hollandse Polder en Natuurpark Bory Tucholskie

Deze dag vieren we ook volgens Poolse traditie. Het gezellige samenzijn met familie en vrienden staat op de voorgrond. We genieten van een feestelijke kerstbrunch, die om ca. 9.00 uur begint.  Daarna maken we een mooie rondrit door de polder, die bijna 500 jaar geleden door Hollandse Mennonieten is aangelegd. Via de prachtige bossen van de Bory Tucholskie en diverse oude plaatsjes en boerderijen rijden we terug naar ons hotel. Na terugkomst maken we een gezellig kampvuur voor een kleine middag grill en bereiden we heerlijke Poolse worst aan een stok met een gezellig glaasje bier met frambozensiroop erbij. ’s Avonds genieten we van een 4-gangen kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Malbork

Na het kerstontbijt maken we een mooie rondrit en bezoeken Malbork (entree ca. € 10 p.p.), de grootste kruisridderburcht van Europa. Een plaatselijke gids leidt ons rond en vertelt er alles over. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel. Het kerstdiner wordt vandaag opgeluisterd door een traditionele folkloregroep uit de streek die een speciale kerstvoorstelling geeft (inclusief). 
 

27 december: Zdrojewo - Lichen - Duits-Poolse grens

Helaas nemen we alweer afscheid van ons hotel en gaan we naar Lichen, één van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Mariabasiliek van Lichen is de grootste kerk van Polen en een belangrijke bedevaartskerk. Hij werd in de periode 1994-2004 gebouwd, heeft een lengte van 102 meter, is 77 meter breed en is met zijn 141,5 meter hoge toren één van de hoogste kerktorens van Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Bij zijn bezoek op 25 februari 2005 werd de basiliek door Paus Johannes Paulus II tot 'basilica minor' verheven, waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd. Hier heeft u ook de gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Aansluitend rijden we verder naar de Duitse-Poolse grens voor diner en overnachting.

28 december: Duits-Poolse grens - Nederland

Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet keert u weer huiswaarts met één van de servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

3* Hotel Zdrojewo, Zdrojewo (Nowe)

Dit hotel, dat al 20 jaar onder Nederlandse leiding staat, is rustig gelegen en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, terras en minigolf. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:04:25 | 0,7 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch