telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6 dagen riviercruise Rijn en Moezel - ms Prinses Christina

Samen met Bolderman Excursiereizen op cruisevakantie over de prachtige Rijn en romantische Moezel. Tijdens deze cruise bezoeken we o.a. de plaatsen Andernach en Rüdesheim. Ook komen we in het bekende stadje Cochem aan de Moezel, bekend om de prachtige burcht Reichsburg. U verblijft op het bekende riviercruiseschip ms Prinses Christina. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Dit comfortabele schip is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien.     

 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Persoonlijk contact
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Rijn en Moezel

Dag 1: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Per comfortabele touringcar wordt u, na een kopje koffie of thee, vanaf ons centrale overstappunt naar Keulen gebracht. Hierna kunt u inschepen op het ms Prinses Christina. 

Dag 2: Keulen vertrek 6.00 uur - Andernach aankomst 14.00 uur

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts naar Andernach, één van de oudste stadjes aan de oever van de Rijn. Het gezicht van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude ronde toren van 56 meter hoog, die door de burgers van Andernach in de 13e eeuw werd gebouwd. Interessant zijn ook de oude vestingmuur, het Stadtmuseum en de ruïnes van de Stadtburg.

Dag 3: Andernach vertrek 6.00 uur - Cochem aankomst 14.00 uur

We vertrekken voor het ontbijt uit Andernach en gaan richting de Moezel. We kunnen genieten van prachtige uitzichten en komen in het mooie plaatsje Cochem, geliefd vanwege de pittoreske straatjes en steegjes met fraaie vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein met leuke terrasjes. Het is één van de populairste plaatsen aan de Moezel, fraai gelegen aan de groene wijnhellingen. De Reichsburg, de burcht die boven het stadje uit torent, is al van verre te zien.

Optionele excursie: Reichsburg Cochem ca. € 18,- p.p.
U wordt met een taxibusje naar de prachtige Reichsburg gebracht, die boven Cochem op een berg gelegen is. Hier krijgt u een rondleiding met alle verhalen over dit mooi behouden kasteel.

Optionele excursie: wijnproeverij Cochem ca. € 16,- p.p.
Een leuke en interessante excursie. U loopt in 5 tot 10 minuten vanaf het schip naar de Hieronimi Weinkellerei. U krijgt een rondleiding en aansluitend een wijnproeverij van verschillende moezelwijnen. De wijnproeverij begint met een tafelwijn, gevolgd door een Qba, een rode Moezelwijn en een Riesling Hochgewächs en als afsluiter een Riesling Auslese. U krijgt u een fles heerlijke Moezelwijn gratis mee en na afloop heeft u de mogelijkheid om nog andere wijnen te kopen.

Dag 4: Cochem vertrek 7.00 uur - Rüdesheum aankomst 18.00 uur

Wie kent het niet? Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek, fraai gelegen aan de Rijn. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader, of op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.   

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 16,- p.p.
Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht. De gidsen geven een rondleiding in het museum, dat de grootste collectie zelfspelende instrumenten heeft. Zo'n 350 stuks stammend uit 3 verschillende eeuwen. Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Dag 5: Rüdesheim vertrek 7.00 uur - Keulen aankomst 14.00 uur

Vandaag varen we naar Keulen, een prachtige stad aan de Rijn en met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Ook heeft Keulen meerdere musea, zoals het Ludwig Museum of het chocolade museum. 

Dag 6: Ontscheping, busreis Keulen - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats, waarna u weer per comfortabele touringcar terug wordt gebracht naar ons centrale overstappunt in Nederland, waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert. 

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

ms Prinses Christina

Het riviercruiseschip ms Prinses Christina is een sfeervol schip en alles aan boord is ontworpen voor een zo comfortabel mogelijk verblijf. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Het schip biedt ruimte aan 107 passagiers en heeft 3 dekken; het benedendek en daarboven gelegen hoofddek en het promenadedek. Ms Prinses Christina is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Op het promenadedek vindt u de gezellige salon en bar en op het benedendek het sfeervolle restaurant.

HUTTEN
 • Alle hutten zijn buitenhutten, ca. 6-7m² groot en voorzien van 2 aparte bedden, douche en toilet, airconditioning, bureau en televisie
 • De ramen op het hoofd- en promenadedek kunnen worden geopend (benedendek niet)
 • De luxe hutten beschikken naast de standaardfaciliteiten ook over koffie-/theefaciliteiten en hebben een extra raam
 • Alle hutten op het hoofd- en promenadedek zijn gerenoveerd
STOELLIFT
Er zijn twee stoelliften aan boord, te weten tussen het benedendek en hoofddek en tussen het hoofddek en promenadedek. Alleen het zonnedek is niet per stoellift bereikbaar.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
Promenadedek (bovendek)
 • 19 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon met dansvloer
 • Stoellift naar het hoofddek
Hoofddek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Stoellift naar het beneden- en promenadedek
Benedendek
 • 7 tweepersoonshutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Stoellift naar het hoofddek
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:27:59 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch