telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Melrose in Schotland, waar geschiedenis tot leven komt

vanaf € 499,-

Deze interessante, nieuwe reis naar Schotland brengt u naar een van de mooiste streken van de Schotse Laaglanden. Als standplaats heeft Bolderman Excursiereizen gekozen voor het lieflijke plaatsje Melrose, waar we 5 nachten zullen logeren. Melrose ligt in de Schotse Borders, een prachtig gebied, niet ver van de Schots-Engelse grens. Tijdens de vele conflicten tussen Engeland en Schotland zijn veel gebouwen, met name in de tijd van koning Hendrik VIII, verwoest. De boeiendste daarvan zijn de abdijen, waarvan de prachtige architectuur nog steeds hun geestelijke en politieke macht uitstraalt. De excursies laten u veel van de Schotse Borders zien, maar ook Edinburgh, het Falkirk Wheel en Stirling Castle staan op het programma. Ontdek de geschiedenis van dit deel van het Verenigd Koninkrijk tijdens deze busreis Melrose in Schotland.

  • Rondrit Garden of Scotland
  • Bezoek Edinburgh
  • Bezoek Stirling Castle
  • Excursie Falkirk Wheel
  • Luxe Comfort Class touringcar
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Melrose in Schotland, waar geschiedenis tot leven komt

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Belgische en Franse autowegen naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Daar aangekomen vervolgen we onze weg naar het midden van Engeland voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Engeland - Gretna Green - Melrose

Na het ontbijt gaan we op weg naar Schotland. De route voert ons o.a. langs Gretna Green, waar u een bezoek kunt brengen aan de Old Black Smith. Gretna Green is wereldberoemd geworden vanwege zijn bijzondere geschiedenis en het feit dat er jaarlijks ca. 5000 huwelijken gesloten worden. Na deze stop rijden we verder naar ons hotel in Melrose, waar wij 5 nachten zullen verblijven.

Maandag: Mellerstain House en Melrose

’s Morgens na het ontbijt gaan we naar het landhuis Mellerstain, gebouwd door de architect William Adam in opdracht van George Baillie in 1725. Het interieur is een meesterwerk van verfijnd en kleurrijk pleisterwerk in de vertrekken op de benedenverdieping. In de grote salon ziet u originele wandkleden van zijdebrokaat. Het huis staat in een 80 hectare groot park met aan de achterkant een terrasvormige tuin. U kunt een rondleiding volgen, waarbij u ook de dramatische geschiedenis van de Baillie familie, in het bijzonder die van Robert Baillie, hoort. Hij werd gearresteerd wegens verraad, opgehangen en gevierendeeld terwijl zijn medeplichtige met zijn familie vluchtte naar Nederland. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Melrose, waar de enorme ruïne staat van Melrose Abbey, gebouwd in 1136. De abdij is meerdere malen door Engelse legers geplunderd en kreeg de genadeslag in 1545 in opdracht van koning Hendrik VIII, bij ons bekend als Blauwbaard. Sir Walter Scott heeft in Melrose gewoond en bij Dryburgh Abbey is een bekend uitzichtpunt naar hem genoemd, Scott’s View.

Dinsdag: Edinburgh

Vandaag gaan we Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, bezoeken. Onze gids zal de stad voor een groot gedeelte te voet met u gaan verkennen. We wandelen over de Royal Mile, die het kasteel op de top van de heuvel met het paleis van Holyrood House verbindt. Dit paleis was oorspronkelijk het huis van de Schotse koningin Mary en is nu de officiële residentie van koningin Elisabeth II in Schotland. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het Edinburgh Castle, een stelsel van 12e- tot 20e-eeuwse gebouwen, waarin onder andere de koninklijke appartementen te vinden zijn. Ook kunt u in het kasteel de prachtige Schotse kroonjuwelen bewonderen. Er blijft voldoende tijd over om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen of om te gaan shoppen in de vele prachtige winkels en warenhuizen. Voor de liefhebbers: Edinburgh’s eigen vulkaan, Arthur’s seat, kan beklommen worden.

Woensdag: Falkirk Wheel en Stirling Castle

We maken vandaag een prachtige tocht door het schilderachtige landschap van Schotland. In Falkirk kunt u een bijzondere installatie voor binnenschepen bezoeken. Het is geen sluis, geen scheepslift, maar een gigantisch wiel met daaraan een enorme bak water waarin het schip ligt. Door het wiel te draaien wordt het schip vanuit het Forth en Clyde kanaal naar het 35 meter hoger gelegen Union kanaal getild. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u aan boord van een schip gaan en deze spectaculaire tocht meemaken. Hierna brengen we een bezoek aan de Kelpies bij het Forth en Clyde kanaal. Deze 30 meter hoge paardenhoofdsculpturen verbeelden mythologische transformerende dieren, die de kracht van 10 paarden bezaten. Vervolgens gaan we op weg naar de marktstad Stirling, waar de Schotse Hooglanden aan de Laaglanden grenzen. Bij dit prachtige 19e-eeuwse stadje staat het Stirling Castle, dat u kunt bezoeken en waar u terug in de tijd van het Koninklijk Hof kunt gaan. Of beklim de heuvel van het National Walace Monument om te genieten van het panoramisch uitzicht over Stirling en de oude slagvelden waar Braveheart zijn historische zege op Engeland won. Na dit bezoek rijden we weer terug naar Melrose.

Donderdag: Rondrit door de Garden of Scotland

Een bijzondere tocht door de Clyde vallei, die bekend staat als de tuin van Schotland, staat vandaag op ons programma. De eerste plaats die we aandoen is het stadje New Lanark, waar u de World Heritage Site kunt bezoeken. Het is een uniek 18e-eeuws molendorp, gelegen aan de schilderachtige rivier de Clyde, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier kunt u beleven hoe de bevolking in die tijd in New Lanark werkte en woonde. Het volgende dorp dat wij bezoeken is Biggar, waar de hoofdstraat bestaat uit prachtige oude huizen en winkeltjes. Het kerkje is gebouwd in de 16e-eeuw. Het plaatsje heeft twee interressante bezienswaardigheden; het Victoriaans poppentheater en het Biggar gasmuseum, de enige bewaarde gasfabriek van Schotland. Tenslotte gaan we naar Peebles, een plaatsje boordevol verhalen uit het verleden. Ook vindt u er bijzondere gebouwen, sommigen daterend uit de 11e-eeuw. Hierna rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Melrose - Midden-Engeland

Vandaag beginnen we helaas alweer aan de terugreis. We rijden de Schotse grens over en vervolgen onze route naar ons overnachtinghotel in de Midden-Engeland, waar we aan het begin van de avond aankomen.

Zaterdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover om in te schepen voor de overtocht naar Calais. Na aankomst rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in dit reisplan.

George & Abbotsford Hotel, Melrose

Dit typisch Schotse hotel ligt in het centrum van Melrose. Het beschikt over een receptie, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en koffie- en theefaciliteiten. Wifi is gratis (in de lobby).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:53:02 | 0,2 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch