telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Nauders in Tirol en Bernina Express

vanaf € 299,-

Op een hoogte van ruim 1350 meter in de Ötztaler Alpen, bij de Reschenpass en het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt de plaats Nauders. Tijdens deze najaarsreis verblijven we in Hotel Dreiländerblick, even buiten Nauders, nabij de grensovergang. Vanuit ons hotel hebben we een prachtig uitzicht op de ruige bergwereld in de directe omgeving. Van hieruit gaan we prachtige tochten maken in de omliggende landen. Ook een treintocht over een gedeelte van het traject van de Bernina Express is mogelijk. Een unieke Bolderman najaarsreis met alleen maar hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld het Kaunertal, waar u op de gletsjer de eeuwige sneeuw zult zien, en de Silvretta Hochalpenstrasse. Kortom: een schitterende najaarsreis Oostenrijk waarbij we onze grenzen verleggen.

 • Geweldig excursieprogramma
 • Treinreis Bernina Express
 • Bezoek Merano in Italië
 • Silvretta Hochalpenstrasse
 • Nederlandssprekende hotelier
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Nauders in Tirol en Bernina Express

Zaterdag: Nederland - Nauders

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Nauders. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Vrije dag of Kaunertal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of, als u het Pluspakket heeft geboekt, mee gaan met één van de mooiste tochten die er in Oostenrijk mogelijk zijn, namelijk naar het prachtige Kaunertal. Het 25 kilometer lange dal is de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen en staat bekend om de overweldigende flora en fauna. Op de gletsjer is het mogelijk om zowel in de winter als in de zomer te skiën. Na het uitgebreide bezoek aan het Kaunertal rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Merano in Italië

Deze dag reizen we af naar het buurland Italië, waar we de bloemenstad Merano zullen bezoeken. Dit is een stad met een rijke historie, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadestraat van Europa. Via een mooie route door een zeer vruchtbare streek met vele boom- en wijngaarden en via de Reschenpas rijden we terug naar Nauders.

Dinsdag: Samnaun

De ochtend staat ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de omgeving van het hotel. 's Middags maken we een mooie tocht naar het bekende belastingvrije dorpje Samnaun, gelegen in de bergen tussen Zwitserland en Oostenrijk. Hier kunt u taxfree winkelen of, bij mooi weer, op een terrasje genieten van de geweldige bergwereld.

Woensdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer één van de hoogtepunten van deze excursiereis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal, via Galtür en Ischgl.

Donderdag: Zwitserland en Italië, Bernina Express (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de tocht met de Bernina Express mee te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel Dreiländerblick.

Vrijdag: Reschensee en Graun

's Morgens brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels boven het wateroppervlak uit. De kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van (het verzonken dorp) Graun.

Zaterdag: Nauders - Nederland

Vroeg in de ochtend vertrekken we weer uit Nau­ders. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Dreiländerblick, Nauders

Het hotel ligt even buiten Nauders nabij het drielandenpunt, zoals de naam al zegt. Het beschikt over een receptie, bar, restaurant, wellnessruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Nauders in Tirol en Bernina Express

16 reizigers bevelen deze reis aan
9 Gemiddelde beoordeling
Uitstekend!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9,1
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 9,1
 • Accommodatie 9,1
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:45:35 | 0,43 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch