telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Noorse fjorden cruise - Holland America Line, Nieuw Statendam

Noorwegen, het land met een adembenemend landschap van fjorden, bergen, bossen en meren. Tijdens deze schitterende 8-daagse cruise ontdekt u vanaf het water de mooiste Noorse fjorden en havensteden. We varen door de meest bekende fjorden als de Eidfjord, Hardangerfjord en Sognefjord, allen met glashelder water en omgeven door (met sneeuw bedekte) toppen, die soms meer dan 3000 meter boven het water uittorenen. Natuurlijk bezoekt u ook interessante havensteden zoals Bergen, Skjolden en Molde of Ålesund. Deze cruise wordt uitgevoerd met de Nieuw Statendam van Holland America Line, een nieuw en luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Geniet van het schitterende Noorwegen terwijl u relaxt aan boord van een geweldig cruiseschip. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

  • Vertrek uit Amsterdam
  • Cruisen door de Hardangerfjord
  • Cruisen door de Sognefjord
  • Bezoek Bergen
  • Bezoek Molde of Ålesund
  • Volpension en animatie
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 45,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%. De cruise van 26 mei stopt in Molde i.p.v. Alesund.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

ms Nieuw Statendam (Holland America Line)

De Nieuw Statendam is als tweede schip in de Pinnacle-klasse toegevoegd aan de vloot van Holland America Line. Kenmerken van de Pinnacle-klasse zijn de grote ruimtes vol met licht en een luxueuze interieur. Net als haar zusterschip de Koningsdam staat ook dit schip in het teken van moderne elegantie. Het centrale atrium van het schip is prachtig om te zien en vormt het hart van het schip.

De hutten aan boord van de Nieuw Statendam worden gekenmerkt door veel licht, ruimte en zijn voorzien van luxe meubels. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot vijf personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een flatscreen tv, een dvdspeler en een douche met massagedouchekop.

Zoals u van Holland America Line gewend bent, zult u ook aan boord van de Nieuw Statendam genieten van maaltijden van topniveau. Het Main Restaurant staat garant voor sfeervolle avonden. Tegen een kleine toeslag reserveert u een avondje in het Pinnacle Grill restaurant voor een heerlijke steak, of begeeft u zich in Aziatische sferen in het Tamarind. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sel de Mer restaurant. Het inmiddels beroemde Grand Dutch Cafe is ook aan boord van dit nieuwe schip te vinden.
        
Er worden tal van activiteiten op het schip en aan de wal aangeboden. Zo worden er aan boord wijnproeverijen en hands-on workshops georganiseerd, zijn er dagelijks shows, optredens van bands en zangers en kunt u naar het theater of casino. Aan de wal kunt u interessante excursies maken tijdens de cruise, die u aan boord kunt reserveren.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek Amsterdam ca. 17.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 7.00 vertrek 16.00 uur)

Eidfjord ligt aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen van Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Hardangervidda, even ten zuiden van Eidfjord, is Europa's grootste bergplateau en het grootste nationale park van Noorwegen.

Dag 3: Cruisen door Hardangerfjord

Met 161 kilometer is de Hardangerfjord de op 3 na langste fjord ter wereld en op het diepste punt is hij bijna 914 meter diep. De diepe wateren van de fjord bevatten grote hoeveelheden vis en in de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. De bergachtige nationale parken ten oosten van de fjord vormen het natuurlijke woongebied van kuddes wilde herten, elanden en bergvossen. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het unieke perspectief aan boord, terwijl we vanaf het eiland Stord op de steeds indrukwekkender wordende bergen van Hardangervidda Nationaal Park afvaren. Tijdens de reis ziet u watervallen, eilanden en dorpjes langs de kust. Ca. 350 meter boven het Ringedalsvannet hangt de Trolltunga, een unieke horizontale rotsformatie, waar één van Noorwegens beroemdste wandelroutes van meer dan 8 uur naartoe leidt.

Dag 4: Skjolden (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen ligt Skjolden aan de kop van Sognefjord, de langste bevaarbare fjord ter wereld. Het laatste stuk van de fjord is de Lustrafjord, met een lengte van 42 kilometer. Skjolden is een pittoresk dorpje, met een lamaboerderij en waar vooral outdooractiviteiten worden aangeboden.

Dag 4: Cruisen door Sognefjord

De Noorse Sognefjord is de langste (205 kilometer) en diepste (1308 meter) fjord ter wereld. Aan de oevers ziet u prachtige dorpen, eeuwenoude architectuur met houten staafkerken, torenhoge bergen met besneeuwde toppen en grote en kleine watervallen. De panoramische uitzichten in deze fjord zijn bijna magisch. De regio staat ook bekend vanwege de traditionele gerechten, folklore, muziek en de rijke cultuur. Zoals de dichter John Keats eens schreef, ’De poëzie van de aarde is nooit dood.’  In de Sognefjord liggen inderdaad vele sonnetten over het leven. Bezienswaardig aan de Sognefjord is de bekende staafkerk van Urnes, die rond 1130 is gebouwd, en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 5: Molde (aankomst 10.00 vertrek 20.00 uur)

Alle adembenemende schoonheid die u associeert met Noorwegen is te vinden in Molde, een stad ongeveer 400 kilometer ten noorden van Bergen, met huizen met witte gevelbekleding. Op een heldere dag zijn er meer dan 200 pieken te zien vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland. Het Varden uitzichtspunt, op korte afstand van het centrum van de stad, is de beste plek om te genieten van een adembenemend panorama. In Molde zijn gezellige cafés, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Van half juni tot en met augustus voldoet Molde aan haar bijnaam, de 'stad van de rozen'. Overal bloeien bloemen, van het dak van het stadhuis en het terrein van de universiteit, tot de hekken rondom de huizen.

Dag 6: Bergen (aankomst 10.00 vertrek 20.00 uur)

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevels trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Bezoek één van de uitstekende markten, waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we de terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op de Nieuw Statendam.

Dag 8: Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Amsterdam om ca. 7.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek uit Amsterdam ca. 17.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 7.00 vertrek 16.00 uur)

Eidfjord ligt aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen van Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Hardangervidda, even ten zuiden van Eidfjord, is Europa's grootste bergplateau en het grootste nationale park van Noorwegen.

Dag 3: Cruisen door Hardangerfjord

Met 161 kilometer is de Hardangerfjord de op 3 na langste fjord ter wereld en op het diepste punt is hij bijna 914 meter diep. De diepe wateren van de fjord bevatten grote hoeveelheden vis en in de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. De bergachtige nationale parken ten oosten van de fjord vormen het natuurlijke woongebied van kuddes wilde herten, elanden en bergvossen. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het unieke perspectief aan boord, terwijl we vanaf het eiland Stord op de steeds indrukwekkender wordende bergen van Hardangervidda Nationaal Park afvaren. Tijdens de reis ziet u watervallen, eilanden en dorpjes langs de kust. Ca. 350 meter boven het Ringedalsvannet hangt de Trolltunga, een unieke horizontale rotsformatie, waar één van Noorwegens beroemdste wandelroutes van meer dan 8 uur naartoe leidt.

Dag 4: Skjolden (aankomst 8.00, vertrek 17.00 uur)

Omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen ligt Skjolden aan de kop van Sognefjord, de langste bevaarbare fjord ter wereld. Het laatste stuk van de fjord is de Lustrafjord, met een lengte van 42 kilometer. Skjolden is een pittoresk dorpje, met een lamaboerderij en waar vooral outdooractiviteiten worden aangeboden.

Dag 4: Cruisen door Sognefjord

De Noorse Sognefjord is de langste (205 kilometer) en diepste (1308 meter) fjord ter wereld. Aan de oevers ziet u prachtige dorpen, eeuwenoude architectuur met houten staafkerken, torenhoge bergen met besneeuwde toppen en grote en kleine watervallen. De panoramische uitzichten in deze fjord zijn bijna magisch. De regio staat ook bekend vanwege de traditionele gerechten, folklore, muziek en de rijke cultuur. Zoals de dichter John Keats eens schreef, ’De poëzie van de aarde is nooit dood.’  In de Sognefjord liggen inderdaad vele sonnetten over het leven. Bezienswaardig aan de Sognefjord is de bekende staafkerk van Urnes, die rond 1130 is gebouwd, en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 5: Ålesund (aankomst 9.00 vertrek 18.00 uur)

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45.000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.

Dag 6: Bergen (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevels trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Bezoek één van de uitstekende markten, waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we de terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op de Nieuw Statendam.

Dag 8: Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

Aankomst in Amsterdam om ca. 7.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:16:04 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch