8 dagen vlieg-bus rondreis Cappadocië, Turkije

vanaf € 849,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bent u een liefhebber van natuur, cultuur en historie, dan is deze schitterende rondreis u op het lijf geschreven! Wij nemen u mee naar een van 's werelds grootste natuurwonderen Cappadocië. Deze indrukwekkende regio met haar sprookjesachtige landschap staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve Cappadocië brengen we een bezoek aan de wereldberoemde antieke stad Perge, het Romeinse theater Aspendos, het Mevlana Museum & Sultanhan Keravanserai, Göreme, de ondergrondse stad Kaymakli en het Dal van de monniken. Een schitterende reis naar Cappadocië om de perfecte mix van cultuur, natuur en geschiedenis van Turkije te ervaren!

 • Ontdek adembenemend Cappadocië
 • Vlucht vanaf Amsterdam met Corendon Dutch Airlines
 • Bezoek Perge, Göreme en het Dal van de Monniken
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Inclusief volpension en uitgebreid excursiepakket
Let op! Voor deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort/identiteitskaart, welke nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met reisorganisatie Corendon.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Cappadocië, Turkije

Zaterdag: Amsterdam - Antalya - Turkse Rivièra

U vliegt vanaf Amsterdam naar Antalya. Na aankomst wordt u verwelkomd door de reisleid(st)er om vervolgens naar ons hotel aan de Turkse Rivièra te rijden voor de overnachting.

Zondag: Mevlana Museum - Sultanhan-Kervansaray - Cappadocië

We rijden door het Taurusgebergte naar de stad Konya waar we een bezoek brengen aan het Mevlana Museum. Mevlana wordt als één van de grote islamitische filosofen gezien en is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden en wat nu nog rest is het museum. We vervolgen onze route en net voor Aksaray zien we de beroemde Sultanhan-Kervansaray. Dit imposante gebouw, dat veel weg heeft van een vesting, werd in de 13e eeuw onder Alaeddin Keykubat I gebouwd en ligt midden in het dorp. Kervansaray waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo'n 40 kilometer uit elkaar aangezien dit de afstand is die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. In de middag rijden we over de hoogvlakte verder naar Cappadocië waar we drie nachten zullen verblijven.

Maandag: Ondergrondse stad Kaymakli - Göreme

Vandaag maken we een intensieve dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap, dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen Erciyes en Hasan Dag. Mede door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de excursie met een bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli. In de tijd van de Arabische belegering hebben de bewoners hun toevlucht gezocht en gevonden in deze ondergrondse stad. Vervolgens bezoeken we Göreme, opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco's. Waan u tijdens de diverse fotostops op een andere planeet! De bezichtigingen zullen overwegend lopend worden gedaan en we raden u aan om goede wandelschoenen aan te trekken.

Dinsdag: Dal van de Monniken - Zelve - Witte Dal

Na het ontbijt rijden we naar Pasabag. Hier bevindt zich het dal van de Monniken en begint de wandeling die u naar Zelve leidt. In Zelve bezoeken we 3 verschillende dalen, waarna we verder gaan naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan een tapijtknoperij.

Woensdag: Turkse Rivièra

We rijden via een schitterende route terug naar de Turkse Rivièra. Onderweg kunt u genieten van de  prachtige natuur. De komende 3 nachten verblijven we aan de Turkse Rivièra.

Donderdag: Perge - Antalya

In de ochtend brengen we een bezoek aan de beroemde antieke stad Perge. Aansluitend rijden we naar Antalya, waar we onder andere een lokale Turkse Markt bezoeken. Op deze typisch oriëntaalse markt vindt u onder andere kruiden, specerijen, groente, fruit en misschien ook wel wat leuke souvenirs. Vervolgens brengen we een bezoek aan een betoverend mooie waterval. In de loop van de middag komen we aan in een juwelierscentrum, waar u de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunt bekijken.

Vrijdag: Romeins theater Aspendos - Boottocht

Vandaag brengen we een bezoek aan het beroemde Romeinse theater Aspendos. Dit theater is één van de best bewaarde Romeinse theaters in de wereld. Na dit bezoek wonen we een leermodeshow bij. We sluiten de dag af met een boottocht. We varen tot aan de zee waar de rivier uitmondt en mochten de weersomstandigheden het toelaten kunt u hier een heerlijke duik nemen!

Zaterdag: Antalya - Amsterdam

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. We rijden naar de luchthaven van Antalya voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar deze prachtige reis naar Cappadocië weer eindigt.

Landkaart: Cappadocië, Turkije

Let op: deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met de reisorganisatie Corendon.

Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te alle tijde gelijk.

U kunt ter plekke (in Cappadocië) facultatieve excursies boeken, zoals; ballonvaart, hamam (Turks bad), Turkse show avond en dans van de derwisjen.

Hotel

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Vluchtinformatie Turkije

Vluchtinformatie Turkije
Uw vlucht wordt uitgevoerd door Corendon Airlines. Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.
 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 0318-580958.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Bestemming Turkije

Reisdocumenten:
Een geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) is vereist. Het document moet ten minste 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Turkije.
 
Visum:
U heeft geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen).

Reisvaccinaties/ malaria preventie:
Check ruim voor vertrek op de website van GGD Reisvaccinaties welke vaccinaties u eventueel nodig heeft voor Turkije: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/vaccinaties-turkije. Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. U kunt (online) een vaccinatie-afspraak maken bij een GGD of bij een andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt.

Reisadvies Turkije:
Voor het actuele reisadvies verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland Wereldwijd): https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/turkije

Valuta:
De munteenheid van Turkije is de Turkse lira (TRY).

Elektriciteit:
De netspanning is 230 V. U kunt dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland. Het is daarom niet nodig om een reisstekker mee te nemen.

Kraanwater:
Het leidingwater kunt u alleen drinken nadat het gekookt is. Water in flessen is overal verkrijgbaar.

Taal:
Turks is de officiële taal in Turkije.

Prijsniveau:
De prijzen in Turkije liggen over het algemeen lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:08:33 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch