telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Noord-Griekenland

Deze prachtige vlieg-bus rondreis neemt u mee naar het noorden van Griekenland. Een uniek programma laat u de vele schoonheden van dit deel van Griekenland ontdekken, zoals de prachtige stad Thessaloniki, de Meteora kloosters, de traditionele stad Metsovo op de Pindos berg en de stad Kastoria met een meer waar o.a. pelikanen leven. De rondreis eindigt op het schiereiland Chalkidiki, waar u 3 nachten in een resorthotel verblijft. U kunt hier heerlijk genieten van de zon en de zee. Voor de liefhebbers is er nog een cruise rond het schiereiland Athos, ook wel de 'Heilige Berg' genoemd. Ontdek Noord-Griekenland met deze 8-daagse vlieg-bus rondreis, die u niet snel zult vergeten!

 • Vluchten met Transavia
 • Bezoek Thessaloniki o.l.v. gids
 • Bezoek Metsovo
 • Excursie Meteora kloosters
 • Optionele bootcruise Athos
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-Griekenland

Donderdag: Amsterdam - Thessaloniki - Agia Triada

Vanaf Amsterdam-Schiphol vliegt u naar de hoofdstad van Noord-Griekenland, Thessaloniki. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in Agia Triada gebracht, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Thessaloniki

Vandaag gaan we onder leiding van een lokale gids naar de Byzantijnse stad Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, met een unieke promenade langs de Thermaikos Golf. Uw gids neemt u mee langs de belangrijkste monumenten van het Byzantijnse tijdperk. Een van de meest representatieve voorbeelden is de kerk van Saint Demetrius, gewijd aan de beschermheilige van de stad. Tijdens de rondleiding heeft u ook de mogelijkheid om de Witte Toren te bewonderen, het monumentale symbool van Thessaloniki, die trots aan de waterkant staat. In de Witte Toren is het Museum van de Byzantijnse cultuurtentoonstelling gevestigd, die de geschiedenis van de stad beschrijft. Na deze mooie dag rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Thessaloniki - Meteora kloosters - Kalambaka

's Ochtends vertrekken we vanuit Thessaloniki naar Kalambaka, waar we de beroemde Meteora kloosters bezoeken. Meteora, wat letterlijk 'drijvend tussen hemel en aarde' betekent, is gebouwd op 400 meter hoge kliffen die donkergrijs van kleur zijn. Het imposante uitzicht zal zeker indruk op u maken. De kloosters zijn gebouwd door de monniken om te ontsnappen aan de Ottomanen. Deze monniken waren originele rotsklimmers, die de materialen met katrollen, netten en hun blote handen omhoog tilden. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Kalambaka.

Zondag: Kalambaka - Metsovo - Kastoria

Na het ontbijt vertrekken we uit Kalambaka en rijden naar Metsovo, een boomrijk dorp dat nog steeds zijn traditionele karakter weet te behouden. Het ligt hoog op de hellingen van het Epirus gebergte, net onder de Katara pas. Vaak half verscholen in de mist, ziet Metsovo eruit als een schilderij. In het Averoff Gallery of in het Museum Tossizza Mansion kunt u kunst en cultuur zien, die u kennis laten maken met een doorlopende traditie. Ook kunt u een rondleiding krijgen door dit grijze stenen dorp met rode dakpannen. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Kastoria. 

Maandag: Kastoria - Vergina - Chalkidiki

In de ochtend heeft u vrije tijd om de stad Kastoria zelf te ontdekken. Kastoria is amfitheatrisch gebouwd op een smal schiereiland en gelegen tussen Grammo en de Vitsi bergen. Na de lunch vertrekken we uit Kastoria en rijden we naar Vergina, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier gaan we onder leiding van een lokale gids langs de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de 20e eeuw in Griekenland. Daarna rijden we naar Chalkidiki, een veelzijdige vakantiebestemming met een bijna onwerkelijk azuurblauwe zee, lieflijke baaien, stille strandjes en gezellige dorpjes. Pijnboombossen en de berg Itamos kenmerken dit schiereiland. U kunt hier in alle rust genieten van de beroemde zonsopgangen en -ondergangen. De komende 3 nachten verblijven we in één van de badplaatsen van Chalkidiki.

Dinsdag: Vrije dag

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om te genieten van de mooie omgeving. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en bijvoorbeeld naar één van de prachtige stranden gaan die Chalkidiki rijk is.

Woensdag: Vrije dag of bootcruise Athos (zie bij te boeken opties)

Vandaag staat er iets bijzonders op het programma. We gaan op bootcruise naar het schiereiland Athos (zie bij te boeken opties). Tijdens deze cruise varen we langs meerdere kloosters, zoals het St. Paul klooster, Dionysiou klooster, Gergoriou klooster, Symonopetra klooster en Xeropotamou klooster, tot we het dorpje Ouranoupolis bereiken. Onderweg krijgt u uiteraard uitleg over alles wat er te zien is. In Ouranoupolis heeft u vrije tijd om zelf het eiland te ontdekken, de lokale bezienswaardigheden te bezoeken of om gezellig op een terras iets te eten of te drinken. Daarna varen we terug en is er live muziek aan boord van het schip. De bus zal staan te wachten in de haven om u weer terug te brengen naar het hotel.

Donderdag: Chalkidiki - Thessaloniki - Amsterdam

De vakantie zit er helaas bijna op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Thessaloniki gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar deze prachtige reis weer eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Noord-Griekenland

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Noord-Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekeland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekeland is de officiële taal Grieks.

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis Noord-Griekenland

34 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
35 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:38:45 | 0,44 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch