telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse winterreis Barcelona Van der Valk Barcarola, Costa Brava, Gaudí en Dalí

vanaf € 299,-

Met een Bolderman winterreis naar Catalonië, de semi-autonome provincie van Spanje. Het gebied, dat eens onder de koningen van Barcelona-Arragon tot één van de grootste zeemachten van de Middellandse Zee behoorde. Barcelona is de hoofdstad van de provincie. Een andere grote stad is Gerona en natuurlijk gaan wij beide steden bezoeken. De Costa Brava, dat Wilde Kust betekent, strekt zich uit van de Frans-Spaanse grens tot Blanes, ongeveer 200 kilometer zuidelijker. Hier vinden we naast moderne badplaatsen zoals Lloret de Mar en Tossa de Mar, ook plaatsjes die hun oorspronkelijke karakter behouden hebben, zoals Cadaqués, Empúries en L’Escala. Catalonië heeft ook grote kunstenaars voortgebracht, zoals de architect Antoni Gaudí en de kunstschilder Salvador Dalí. Wij laten u tijdens deze boeiende winterreis niet alleen van steden, kunst en cultuur genieten, maar ook van de indrukwekkende natuur, zowel aan de kust als in het binnenland. U verblijft in het uitstekende Van der Valk Hotel Barcarola in de gezellige badplaats Sant Feliu de Guixols.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Barcelona Van der Valk Barcarola

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden, waarna de reis naar Catalonië kan beginnen. Via de Belgische en Franse autowegen bereiken we ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Zondag: Midden-Frankrijk - Sant Feliu de Guixols / S'Agaró

Via Lyon, Montélimar, Avignon en Béziers bereiken we de Frans-Spaanse grens. Van daar brengen we u naar het Van der Valk Hotel Barcarola. Na het inchecken kunt u zich eerst nog even opfrissen voor u van het diner gaat genieten.

Maandag: Cadaqués en Figueras

Deze dag staat de Spaanse kunstenaar Dalí centraal. Eerst rijden we o.a. via het natuurgebied Cap de Creus naar Cadaqués, wat het meest oostelijk gelegen plaatsje van het Iberisch schiereiland is. Een pittoresk dorp, waar Dalí vele zomers woonde en werkte. Vervolgens rijden we naar Figueras, de geboorteplaats van Salvador Dalí. Hier kunt u Teatre Museu Dalí, gevestigd in de oude schouwburg van de stad, bezoeken. Hier ligt Dalí ook begraven. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Barcelona (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bent u vrij of staat de stad Barcelona op het programma, bekend om de vele historische monumenten. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we de stad uitgebreid verkennen. We zien o.a. de wereldberoemde werken van architect Gaudí, waarvan de Sagrada Familia de bekendste is. Hier zullen we dan ook een stop maken en zal onze gids u alles vertellen over dit geweldige bouwwerk. Aansluitend rijden we naar het Spaanse Dorp, waar alle bouwstijlen uit Spanje te zien zijn. Na dit bezoek vervolgen we onze tour en zien we de Olympische accommodaties op de berg Monjuïc. Tevens maken we een stop op het Miradorplein, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad en de haven. Bij het monument van Columbus aangekomen heeft u nog tijd om op de Ramblas te wandelen.

Woensdag: Gerona en Besalú

We brengen eerst een bezoek aan de elegante stad Gerona. Hier kunt u onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadswandeling maken. We zien o.a. de Onyar rivier met op de oevers de fraai gekleurde huizen. Via de Ramblas en de joodse wijk komen we bij de St. Felix kerk. Aansluitend rijden we naar het prachtige meer van Bañolas. Op dit meer vonden in 1992 de roeiwedstrijden plaats van de Olympische spelen. Hier kunt u ook de lunch gebruiken (niet inbegrepen). We sluiten deze dag af met een bezoek aan het prachtige middeleeuwse stadje Besalú. Het uitzicht vanaf de brug over de Riu Fluvià op dit vestingstadje is schitterend. 

Donderdag: Costa Brava-tour

Via een mooie route rijden we naar St. Martí d’Empúries, gelegen aan de baai van Rosas. Hier maken we een wandeling lang de ruïnes van een Grieks-Romeinse nederzetting. Ook ziet u hier de plaats waar zowel de Grieken als de Olympische vlam aan land kwamen. Na een bezoek aan l'Estartit rijden we tussen de rijstvelden door via Pals en de havens van Palamós terug naar ons hotel.

Vrijdag: Sant Feliu de Guixols - Midden-Frankrijkkrijk

Vandaag nemen we afscheid van de Spaanse kust. Met verschillende stops rijden we naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze reis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt. Voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Van der Valk Hotel Barcarola, Sant Feliu de Guixols

Dit hotel in mediterrane stijl ligt aan één van de mooiste baaien van de Costa Brava. Het hotel ligt op slechts 30 meter van het strand Sant Pol in het mooie S’Agaró en is voorzien van een receptie, lounge, bar, restaurant, tapasbar, zwembad, zonneterras en lift. De goed ingerichte kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, televisie, airconditioning en kluisje. Alle kamers beschikken over een terras of balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:56:57 | 0,04 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch