naar Homepagina
  1. Een groepsreis naar Berlijn organiseren?

Een groepsreis naar Berlijn organiseren?Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om met een groepsreis Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden verenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades.  Berlijn is de absolute culturele hoofdstad van onze Oosterburen. Uw culturele hart komt hier zeker aan zijn trekken door de rijke geschiedenis die deze stad kent. Mocht u toch zin hebben in een dagje of middagje shoppen? Ook geen probleem! Berlijn bezit heel wat goede winkelgebieden. Daarna even uitrusten op één van de vele terrasjes en alle ingrediënten voor een onbezorgde en gezellige groepsreis is daar! Bolderman.nl kent alle goede en leuke adresjes en kan daardoor voldoen aan al uw wensen. Als u met Bolderman.nl uw groepsreis organiseert, kiest u voor kwaliteit! 

Highlights in Berlijn

Checkpoint Charlie

Tijdens de tweedeling van Berlijn waren er een paar doorgangen, waar je tussen Oost- en West-Berlijn kon reizen. De derde doorgang, Checkpoint Charlie (C is de derde letter van het alfabet), is ene belangrijke bezienswaardigheid in Berlijn. Wat je nu ziet is een repelica van het oorspronkelijke wachtershuisje tussen de Amerikaanse en Russische zone. Een bezoek aan deze plek maak je compleet door ook het erbij gelegen Mauer museum te bezoeken, dat gewijd is aan de Muur.

Potsdamer Platz
Dit drukke plein is altijd een belangrijk verkeersknooppunt in Berlijn geweest. Tijdens W.O. ll is de Potsdamer Platz vrijwel geheel verwoest, daarna bouwde men de Muur dwars over het plein heen. Na de hereniging is Potsdamer Platz geheel opnieuw opgebouwd tot het modern vormgegeven plein dat het nu is. Op Potsdamer Platz vind je een paar segmenten van de Berlijnse Muur, een van de vijf overgebleven wachttorens en moderne hoogbouw waaronder het Sony Center. De Mall of Berlin ligt op een steenworp afstand en is een populair overdekt winkelcentrum.

Berlijnse Muur
Bij Berlijn denk je al bijna automatisch aan de Berlijnse Muur, een 3,6 meter hoge en ruim 45 kilometer lange betonnen afscheiding tussen West- en Oost-Berlijn. Na de Val van de Muur in 1989 is het bouwwerk vrijwel geheel gesloopt. Op sommige plekken in de stad vind je nog een klein stuk muur. De beste plek om te zien hoe De Muur eruit zag is bij East Side Gallery. Hier staat nog een stuk van 1316 meter muur, die in 1990 beschilderd is door 118 kunstenaars.

Excursie suggesties

Stadstour door Oost-Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids

Een excursie naar het Oostelijke deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk Arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen.

Stadstour door West-Berlijn o.l.v. Nederlandsprekende gids
Deze excursie brengt u naar het Westelijke gedeelte van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids ziet u o.a. de Rijksdag, de beroemde Kürfüstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa Center, de Potzdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden.

Tv-Toren
Bewonder op 207 meter hoogte het magische uitzicht op de stad. Tevens is dit een opvallend onderdeel van de skyline van Berlijn. 

Hotel Panorama
Dit hotel ligt in het centrum van Berlijn op slechts 50 meter van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm. Er liggen veel boetieks, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt en er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.
Hotel Panorama heeft geluiddichte kamers, die voorzien zijn van een badkamer met bad of douche en toilet en kabeltelevisie. Wifi in het hotel is gratis (in de lobby).

Van der Valk Berlin Brandenburg, Berlijn
Dit hotel ligt aan de zuidrand van Berlijn en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad en sauna. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, satelliet-televisie, telefoon, minibar, kluisje en de meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis.

Met uw reisgroep goed verzekerd op reis? Dat kan!

Ons bedrijf is aangesloten bij SGRZ. De garantie van SGRZ geldt voor haar deelnemers aan opdrachtgevers verkochte reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (excl. luchtvervoer), overeenkomsten van verblijf. Dit certificaat geeft uitsluitend recht op uitkering indien ook wordt voldaan aan het gestelde in artikelen 3 en 5 van de garantieregeling. Of een reisorganisatie bij SGRZ is aangesloten, kunt u controleren via www.sgrz.nl.
 

terug-banner.png
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:57:15 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch