naar Homepagina
  1. Een groepsreis naar Praag organiseren?

Een groepsreis naar Praag organiseren?Wat dacht u van een groepsreis naar Praag met uw vereniging of reisgezelschap? Vertel ons wat uw wensen zijn en het is mogelijk in het veelzijdige Praag. Van een stadswandeling langs alle Praagse bezienswaardigheden tot een excursie naar het Boheems Paradijs, wij helpen u overal mee. Praag, de hoofdstad van Tsjechië, wordt met recht de ‘Gouden stad’ genoemd, de stad stond in de Middeleeuwen al bekend als één van de mooiste steden van Europa. Praag biedt veel excursie mogelijkheden om uw groepsreis compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling met een Nederlandsprekende gids door de boven- en benedenstad of een mooie boottocht over de Moldau met een goed verzorgde lunch. De accommodatie zoeken we zorgvuldig uit naar uw wens en budget. Geef ons uw wensen door en we maken een programma dat precies bij uw groep past! 

Highlights in Praag:​

Burchtwijk Praag
Met de 500 meter lange voorzijde is de Praagse Burcht (in het Tsjechisch Hradčany) één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld. Hradčany is vanuit de gehele stad te zien omdat de wijk op een heuvel ligt. Vooral het silhouet van de St. Vitus Kathedraal dat boven het paleizencomplex uittorent vormt een mooi beeld, en is één van de meest gefotografeerde plekken in Praag.

Karelsbrug
De Karelsbrug is één van de meest gezichtsbepalende objecten in Praag
De bouw van de brug begon in 1357 in opdracht van Koning Karel IV, en werd ongeveer 50 jaar later afgerond in de vroege 15e eeuw. De brug was de eerste vaste verbinding tussen de beide rivieroevers, en zorgde er zo voor dat Praag een belangrijk onderdeel van de handelsroute tussen Oost en West werd.

Astronomisch uurwerk
Door de hordes toeristen die zich voor dit uurwerk installeren, weet u precies waar u moet zijn. Op het oud stadsplein is een historisch uurwerk geplaats op de gevel van het oude raadhuis. De middeleeuwse astronomische wijzerplaat, geeft behalve de tijd ook de stand van de zon en de maan aan. Het meest bijzondere moment is wanneer de parade van apostelen zichzelf laat zien. De deurtjes gaan elk uur opnieuw open.

Gouden Straatje
Het Gouden Straatje (soms ook Gouden Steegje, Tsjechisch: Zlatá ulička u Daliborky) is een smal straatje aan de binnenzijde van de noordelijke muur van de Praagse burcht in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het eeuwenoude straatje is een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad.

De naam van het straatje duikt voor het eerst op in de 16e eeuw. De elf huisjes werden gebouwd als onderkomen voor de kasteelwachten. Later werd het straatje ook door andere kasteelbedienden bewoond. Een verklaring van de naam is dat onder die bedienden goudsmeden waren. Een andere uitleg van de naam is afkomstig uit een legende. Keizer Rudolf II zou alchemist zijn geweest. Volgens de legende zouden zijn pogingen tot het maken van goud hebben plaatsgevonden in het Gouden Straatje.
 
Boheems Paradijs
Een prachtig natuurgebied dat behoort tot de Europese Geoparken van UNESCO. Het Boheems Paradijs, in het Tsjechisch Cesky raj genoemd, is een aantrekkelijk natuurgebied met grillige rotsformaties en hoge bergen en doet zijn naam zeker eer aan. Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan de streek van Centraal-Bohemen. 
 
Excursie suggesties

Boottocht over de Moldau
U vaart onder de Karelsbrug door, passeert het Kampa eiland, de Praagse Burcht, het Dansende Huis, het Rudolfinum en het Nationaal Theater. Deze excursie is het hele jaar te maken want ’s winters zit u lekker warm binnen en ’s zomers op het dek in de zon. Deze excursie kan ook aangeboden worden met een lunch- of dinerbuffet.

Wandeling Praagse Burcht en bovenstad met Nederlandssprekende stadsgids
De Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. U kunt ook het bekende Gouden Straatje bekijken, waar ooit schrijver Franz Kafka woonde en werkte. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, lopen we terug naar het oude historische centrum. 
 
Wandeling door de benedenstad met Nederlandssprekende stadsgids
Tijdens een uitgebreide wandeling worden de mooiste plekjes van de stad getoond. Uw gids vertelt u daarbij alle wetenswaardigheden. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren.

Met uw reisgroep goed verzekerd op reis naar Praag? Dat kan!

Ons bedrijf is aangesloten bij SGRZ. De garantie van SGRZ geldt voor haar deelnemers aan opdrachtgevers verkochte reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (excl. luchtvervoer), overeenkomsten van verblijf. Dit certificaat geeft uitsluitend recht op uitkering indien ook wordt voldaan aan het gestelde in artikelen 3 en 5 van de garantieregeling. Of een reisorganisatie bij SGRZ is aangesloten, kunt u controleren via www.sgrz.nl.
  

terug-banner.png
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:11:32 | 0,11 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch